Zelma, Rajmund
-4 °C
-1 °C

Villámcsapás ölte meg a focistát

2002.10.25. 11:29
Kolumbiában villámcsapás végzett Gavariával, az egykori válogatott játékossal.
Kolumbiában a Deportivo Cali edzésén hatalmas vihar tört ki, ám a szakadó eső és a villámlások ellenére sem maradt abba a gyakorlás. A pályára lesújtó villám egyszerre öt játékost sebesített meg. A legrosszabbul Herman Gaviria, a válogatott volt játékosa járt, akit az eset után azonnal a közeli klinikára szállítottak, ám az orvosok már nem tudtak rajta segíteni.

A 33 éves Gavaria 1994-ben részt vett az egyesült államokbeli világbajnokságon is, ahol a Svájc elleni találkozón gólt is szerzett. A bajnokságban jelenleg élen álló csapat másik négy játékosát továbbra is a klinikán vizsgálják, egyikőjük állapota válságos.

Horvátország egyik legtehetségesebb utánpótlás korú játékosát gyászolja. Autóbalesetben vesztette életét az utánpótlás válogatott ígérete, az NK Osijek játékosa Danijel Popovic. A mindössze 21 éves játékos szülőfalujába, Danjba tartott, amikor elvesztette uralmát járműve felett, s kocsija az útmenti villanypóznának csapódott.

A magasfeszültségű vezetéket tartó oszlop az autóra dőlt és halálra zúzta Popovicot. Az autóban utazott csapattársa, a 18 éves Milan Calosevic is akit súlyos, életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba. Állapota jelenleg is válságos.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!