Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Villámcsapás ölte meg a focistát

2002.10.25. 11:29
Kolumbiában villámcsapás végzett Gavariával, az egykori válogatott játékossal.
Kolumbiában a Deportivo Cali edzésén hatalmas vihar tört ki, ám a szakadó eső és a villámlások ellenére sem maradt abba a gyakorlás. A pályára lesújtó villám egyszerre öt játékost sebesített meg. A legrosszabbul Herman Gaviria, a válogatott volt játékosa járt, akit az eset után azonnal a közeli klinikára szállítottak, ám az orvosok már nem tudtak rajta segíteni.

A 33 éves Gavaria 1994-ben részt vett az egyesült államokbeli világbajnokságon is, ahol a Svájc elleni találkozón gólt is szerzett. A bajnokságban jelenleg élen álló csapat másik négy játékosát továbbra is a klinikán vizsgálják, egyikőjük állapota válságos.

Horvátország egyik legtehetségesebb utánpótlás korú játékosát gyászolja. Autóbalesetben vesztette életét az utánpótlás válogatott ígérete, az NK Osijek játékosa Danijel Popovic. A mindössze 21 éves játékos szülőfalujába, Danjba tartott, amikor elvesztette uralmát járműve felett, s kocsija az útmenti villanypóznának csapódott.

A magasfeszültségű vezetéket tartó oszlop az autóra dőlt és halálra zúzta Popovicot. Az autóban utazott csapattársa, a 18 éves Milan Calosevic is akit súlyos, életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba. Állapota jelenleg is válságos.