István, Vajk
17 °C
34 °C

Megfenyegették Romariót

2002.10.28. 10:45
Nyíltan megfenyegették, Romariót, a világbajnok brazil csatárt, miután a Botafogo elleni találkozón a lefújás előtt nem sokkal egy műesésre kapott tizenegyesből megszerezte a Fluminense győztes gólját.
Ismét Romarióról szólnak a brazíliai futballhírek. Ezúttal azonban nem csak a góljairól. Most éppen egy műeséssel vívta ki a Fluminense szurkolók elismerését, és mindenki más haragját.

Izgalmas meccset játszott a brazil labdarúgó-bajnokságban a Botafogo és a Fluminense. A találkozó a 80. percben 2-2-re állt és a vendégek támadtak. Romarió tört be az ellenfél büntetőterületére, majd nagyot esett.

A játékvezető megette a 94-ben világbajnoki címet szerzett játékos alakítását, és a büntetőpontra mutatott. (Mint később a videofelvételek megmutatták, senki nem ért a 36 éves támadóhoz.) A tizenegyest maga a sértett végezte el és nem hibázott. A hátralévő időben a hazaiaknak már nem tudtak egyenlíteni.

A történet annyira kiborította Odvant, a Botafogo hátvédjét, hogy a találkozó után nyíltan megfenyegette a kilenc évvel ezelőtti vb gólkirályát. A játékos szerint rendkívül sportszerűtlen volt Romarió cselekedete. Odvan szerint ha még egyszer ilyet csinál, nem ússza meg szárazon.