Valér
-2 °C
0 °C

A Westel lesz a Fradi főszponzora

2002.10.30. 18:16
A hazai mobilpiac vezető cége a Westel, kétéves főtámogatói szerződést kötöt a Ferencváros labdarúgó szakosztályával. A cég nem titkolt célja, hogy 3-5 éven belül, az európai futballporondon is eredményes csapatot tudjon felmutatni. A Fradinál megtiszteltetésnek veszik, hogy számos sikeres befektetés után a futballban, a Fradiban látják a fantáziát.
A cég számára megtiszteltetés egy ilyen nagy múltú egyesületet támogatni - mondta G. Németh György a Westel kommunikációs ügyvezető igazgatója azon a sajtótájékoztatón, melyet cége és a Ferencváros labdarúgó szakosztálya tartott a Mariott szállóban.

Sugár András, a Westel Mobil Rt. vezérigazgatója szerint a távközlés után a futball fejlődik a leggyorsabban Európában, és miután cége meghatározó szerepet tölt be a magyar gazdaságban, úgy gondolták, a szellemi és üzleti tőkét a labdarúgásba is szeretnék átirányítani. A cég nem titkolt célja, hogy 3-5 éven belül, az európai futballporondon is eredményes csapatot tudjon felmutatni.

A mobiltávközlési vállalat 2003. január 1-től két éven keresztül lesz a Ferencváros fő támogatója és egyben kizárólagos mezszponzora. A szerződés nem csupán pénzügyi támogatást jelent, hanem egy komplex együttműködést is. A megállapodás alapján a Westel Mobil Távközlési Rt. gazdasági és kommunikációs lehetőségeinek révén honorálja majd azokat a szolgáltatásokat, melyeket egyedi helyzeténél fogva csak a Ferencváros képes reprezentálni a hazai sportéletben.

A mobilszolgáltató a megállapodással és az annak mellékletét képező magatartási kódexszel a hazai professzionális, európai színvonalú és jó hangulatú labdarúgás megteremtését kívánja előmozdítani. Ehhez a legjobb lehetőséget a legeredményesebb és legnépszerűbb hazai labdarúgócsapatban látják.

A Kódex mindenkire vonatkozik
Egyedülálló a szerződés részét képező Magatartási Kódex, amely részletesen és kimerítően részletezi az üzleti életben és a sportban egyaránt követendő magatartási-etikai normákat. A kódex kitér a sportolóktól, a szervezőktől, sőt más résztvevőktől elvárható, a pályán és azon kívül követendő normarendszerre.

Szeiler József az FTC Labdarúgó és Sport Kft. ügyvezető igazgatója szerint a létrejött főtámogatói szerződés mérföldkőnek tekinthető és túlmutat egy Magyarországon megszokott, támogatói szerződésen. A stratégiai megállapodás komoly távlatokat nyit meg az eredményeit tekintve más csapatokkal össze nem vethető ferencvárosi labdarúgás számára.

Szeiler szerint azért is megtiszteltetés a Westel jelenléte a klub életében, mert a cég a hazai gazdasági élet meghatározó szereplőjeként több mint egy évtizede elkötelezte magát a magyar sport mellett, és számos rendkívül sikeres sportoló és csapat eredményeit segítette elő. A klub számára külön elismerés, hogy úgy tette le voksát a labdarúgás mellett, hogy a Ferencvárost választotta.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!