Jolán
2 °C
4 °C

Sok helyzet semmiért

2002.10.31. 20:05
Önmagát felülmúlva, kifejezetten civilizált focit adott elő az FTC a Stuttgart elleni UEFA-kupameccsen, de a végeredmény szempontjából hiába. Sok helyzetből nulla gól, így a továbbjutás esélye se sokkal több.
Tekintse meg galériánkat
"Mindannyiunkban ott rejlik valahol a koplárovicsi lehetőség esélye" - mondta kampányzáró nagygyűlésén pár héttel ezelőtt egy nyugat-magyarországi kisváros polgármesterjelöltje. De sajnos tévedett. Tököli például, bár tényleg ott rejlik benne a lehetőség esélye, mégsem érkezhet precíz beadásra az ismeretlenségből, hiszen jó ideje az egyik legmenőbb magyar csatár, sőt gólkirály.

Tököli ráfordult

Ismertségi indextől telejesen függetlenül Tököli most legalább háromszor érkezett jól, és hozta magát gólhelyzetbe (igaz egyik alkalommal sem százszázalékosba), a legnagyobb esély pedig Gera előtt volt, de kimaradt az is. A másik oldalon közben csak egy lesen megállított kiugrás, meg egy érvénytelenített gól, amikor Balakov már az alapvonalon túlról adott be.

Igaz, necces volt mindkét helyzet, ítélhetett volna a bíró akár fordítva is (nem mintha hibázott volna), de az, hogy a Stuttgart szabályos támadásból el sem jutott a Fradi kapujáig, minimum megnyugtató érzés. Közben Balakovék a mezőnyben sem villogtak, maga Balakov végkép nem, konkrétan ellógta a meccset. A Bundesligában kevésbé otthonos szurkerekben így okkal merülhetett fel a kérdés, hogy tényleg ennyire gyengék, vagy csak lenézik a magyar csapatot.

Balakov alibizett

A válasz valószínüleg is-is, továbbá az a teljesítmény amit a Fradi - ugyancsak teljesen váratlanul - produkált. Garami edző nem csak a védekezést rakta össze kiválóan, mert rombolni egy erősen alulmotívált csapat ellen tényleg nem lenne akkora cucc, hanem valahogy elérte csapatánál a lendületes támadásépítéseket is.

Különösen jól mentek a hosszú indítások, és ha Szili, Szkukalek és Kapic csak kicsit is jobb futbalisták, vagy Gerán másfélszer ennyi az izom, akkor még több helyzet lehett volna (nem azért, mert ők a legbénábbak, hanem mert a támadás leginkább tőlük indulhat). A Fradi így olyan 0-0-át játszott, ami sokkal közelebb állt a 2-0-hoz, mint a 0-1-hez.

Magath megmondta

Tekintse meg galériánkat
Igaz, ennek a továbbjutás szempontjából semmi jelentősege sincsen, és aránytalan értékelés lenne, ha elfelejtenénk, hogy a magyar játékosok mindkét félidő végén ájulásközeli állapotba kerültek a fáradtságtól, és perceken át csak szaladgáltak értelmetlenül. A Stuttgarton ekkor látszott leginkább az ambíció súlyos hiánya, mert ők még bírták szusszal, viszont teljesen jól megvoltak a gól nélküli eredménnyel. Igaz, ezt Magath edző előre megmondta.

Az eredmény a - sorsolás óta is tudható - esélyeket nyilván még inkább a Stuttgart felé billenti, a csütörtök esti meccs alapján viszont az FTC érdemelné meg inkább. A visszavágón ez persze csak növekvő önbizalommal jelenthett valamit, de az is jóval több, mint amire eddig számíthattunk.

UEFA-Kupa 2. forduló 1. mérkőzés
Ferencváros-VfB Stuttgart 0-0

Üllői út, 13 000 néző, vezette: Mikko Vuorela (finn)

Ferencváros: Szűcs Lajos - Dragan Vukmir, Dragóner Attila, Gyepes Gábor - Kriston Attila, Adem Kapic, Lipcsei Péter, Igor Szkukalek - Szili Attila (Marek Penksa 74.), Tököli Attila, Gera Zoltán
VfB Stuttgart: Thomas Ernst - Andreas Hinkel, Fernando Meira, Marcelo José Bordon (Timo Wenzel 54.), Heiko Gerber - Silvio Meissner, Zvonimir Soldo, Christian Tiffert (Michael Mutzel 87.), Jochen Seitz (Alexander Hleb 60.) - Krassimir Balakov, Kevin Kuranyi

sárga lap: Dragóner (22.), Vukmir (79.), Kriston (83.), illetve Bordon (10.), Meira (85.)

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?