Gellért, Mercédesz
12 °C
16 °C

Magath: Megfelelő eredmény született

2002.11.01. 15:16
A Stuttgartnak létfontosságú a továbbjutás a majd' négymilliárd forintos adósság ledolgozása érdekében, noha az első, budapesti UEFA-kupa meccsen igen messze állt a sikertől. Csak Ernst kapus és Soldo nyújtott elfogadható teljesítményt.
A VfB Stuttgartnak a mérsékelt teljesítmény ellenére is jó esélye van arra, hogy bejusson a harmadik fordulóba - írta a Stuttgarter Nachrichten pénteki internetes kiadásában a gólnélküli döntetlennel végződött Ferencváros elleni labdarúgó UEFA Kupa-mérkőzésről.

Ernstnek sokat köszönhetnek a stuttgartiak

A továbbjutás létfontosságú a Bundesliga-csapatnak, mert a németek abban reménykednek, hogy egyre jobb és nevesebb együtteseket fogadhatnak majd a Gottfried Daimler-stadionban, s az egyre több néző, valamint bevétel enyhíthet anyagi gondjaikon. A minap napvilágot látott adat szerint a 2001-es üzleti év végén 16.6 millió euró volt a klub tartozása.

Az Üllői úton mindenekelőtt Thomas Ernst kapus teljesítményének köszönhető, hogy a Stuttgart nem kapott gólt. A 25. percben a megbetegedett Timo Hildebrandot helyettesítő 34 éves hálóőr bravúrral hárított Tököli Attilával szemben.

A Fradi válogatottjai a Bundesligában is játszhatnának

"Ernst őrizte meg számunkra a döntetlent" - jelentette ki Felix Magath szakvezető. Azt is elismerte, hogy az FTC közelebb állt a győzelemhez, s kijelentette: elégedett a döntetlennel, együttese elérte azt, amiért Budapestre utazott. "Olyan eredményt született, ami egy idegenbeli kupamérkőzésen megfelelőnek számít" - mondta, de a visszavágóval kapcsolatban nem kívánt jóslatokba bocsátkozni.

Megjegyezte, hogy a Ferencváros válogatott futballistái már az október 12-i 1-1-es Svédország-Magyarország Eb-selejtezőn is jó benyomást tettek rá. A csütörtöki összecsapás csak megerősítette azt a véleményét, hogy ezek a játékosok a Bundesligában is megállnák a helyüket.

Magath szerint szabályos volt a gól

A német lapok hangsúlyozzák, hogy a mérkőzésen nehezen tudták felépíteni támadásaikat, a sérülése után visszatérő Kraszimir Balakov sem volt képes összefogni a németek játékát.

A szünet sem sokat segített: a VfB a második játékrészben is rengeteget bizonytalankodott. Közvetlenül a térfélcsere után kétszer is szerencséjük volt a vendégeknek, hogy nem kerültek hátrányba, ugyanakkor a finn bíró nem adta meg Tiffert gólját. Magath a játékosokra hivatkozva úgy nyilatkozott, hogy Balakov beadásánál a labda nem hagyta el az alapvonalat. (A tévéfelvétel azonban igazolja: teljes terjedelmével túljutott a vonalon a játékszer.)

Már a Leverkusen ellen készülnek

A futballisták közül Ernst kapuson kívül Zvonimir Soldót dicsérik a Stuttgartból, míg a vendéglátók csapatából Tökölit, valamint a Stuttgarter Kickersnél, az Allemania Aachennél és az MSV Duisburgnál is megfordult Kapicot.

A dpa hírügynökség szerint a test-test elleni küzdelemben erős magyarokkal szemben a Stuttgart nem találta saját ritmusát, a védelem pedig sebezhető volt. A mérkőzést élőben közvetítő német sportcsatorna, a DSF stúdiójában, illetve a találkozó során is többször elhangzott, hogy megbocsátható, ha a stuttgartiak ilyen teljesítménnyel is képesek döntetlent kivívni Budapesten. Nem adtak ki mindent magukból, mert tudták, hogy egymás után hat fontos összecsapás vár rájuk, a következő már szombaton a Bayer Leverkusen elleni idegenbeli bajnokin.

Garami: A mutatott játékra nem lehet panasz

Garami József a távirati irodának kifejtette, hogy csapata győzelmet érdemelt volna, hiszen ugyanannyi gólszerezési lehetősége volt, mint a selejtezőben a ciprusi AEL Limasszollal és az első körben a török Kocaelisporral szemben. Mindkét párharc első találkozóját 4-0-ra nyerték a zöld-fehérek, ezúttal 0-0 lett a végeredmény.

- A mutatott játékra nem lehetett panasz, bár az utolsó húsz percre kissé elfáradtak játékosaim, s ekkor már a vendégeknek is voltak helyzeteik - mondta a szakvezető. - Úgy gondolom, hogy sok ilyen összecsapásra lenne szükségünk a hazai bajnokságban is. Ezt nem csak az iramra és a küzdelemre értem, hanem arra is, hogy egészen más közel telt ház előtt játszani, mint amikor csak 6-7 ezer néző van a lelátón. Remek volt a hangulat, kár hogy nem sikerült előnyt kiharcolnunk.

Most már a Stuttgart van kedvezőbb helyzetben

Garami hozzátette: természetesen még nem tettek le a továbbjutásról, bár most már egyértelműen a stuttgartiak vannak kedvezőbb helyzetben. "Nehéz lesz, de Németországban is mindent el fogunk követni a jó szerepléséért"- összegzett.