Albert, Lipót
3 °C
12 °C

Százegy helyet javított a világranglistán a Fradi

2002.11.04. 11:05
A labdarúgás statisztikájával és történetével foglalkozó szervezet, az IFFHS klub-világranglistáján továbbra is a Real Madrid vezet. Második a Manchester, harmadik az Arsenal. A Fradi közelíti az első százat.
Garami József csapatának előreugrásában kétségkívül a ciprusi Limassol és a török Kocaelispor elleni UEFA-kupa győzelmek éreztetik hatásukat. Emellett a bajnokságban elfoglalt pozíció is hozzájárult ahhoz, hogy a bűvös százas határt közelíti a zöld-fehér alakulat.

Az Arsenal őrzi dobogós helyét

A ranglista:
1. (1.) Real Madrid (spanyol) 328 pont
2. (4.) Manchester United (angol) 283
3. (3.) Arsenal (angol) 275
4. (8.) AC Milan (olasz) 259
5. (2.) Bayern München (német) 249
6. (5.) FC Barcelona (spanyol) 248
7. (6.) Deportivo La Coruna (spanyol) 247
8. (10.) Bayer Leverkusen (német) 245
9. (9.) Juventus (olasz) 238
10. (11.) CF America Ciudad (mexikói) 229
..117. (218.) Ferencváros 100
..174. (184.) Újpest 82.5
..229. (222.) Zalaegerszeg 73
Zárójelben az előző helyezés
Az élen továbbra is - a jelenleg hullámvölgyben lévő, három hete nem nyert - a Bajnokok Ligája-győztes, Real Madrid áll. A második helyről a Bayern BL-beli vesszőfutásának köszönhetően visszaesett az ötödikre.

A bajorok pozícióját a Manchester United foglalta el, amelyik a negyedikről a másodikra araszolt előre. A zsinórban négy vereséget összegyűjtő Arsenal helyezését nem fenyegette veszély, mert korábban sorra döntötte a Premier Ligában a csúcsokat, és hetvenéves rekordokat adott át a múltnak.

A Juve nem tudott javítani

A Milan idei kimagasló szereplésének - egy-egy vereségük van a BL-ben és a Campionatóban egyaránt - köszönhetően a nyolcadikról a negyedik helyre lépett fel. Ennek látta kárát a Barcelona, amelyik ötből ötöt nyert a Bajnokok Ligájában, ám a bajnokságban gyengélkedik.

A Juventus nem tudott javítani megbízható szereplése ellenére, ellenben a Leverkusen igen, amelyik ugyancsak meglehetősen hullámzó teljesítményt nyújt idén. Érdekesség, a mexikói America is becsúszott a legjobb tízbe.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?