Lázár, Olimpia
-6 °C
-3 °C

Újpest szurkolók bojkottja a Claudia-show ellen

2002.11.05. 14:13
A tv2 napokon át a Fradi-Újpest szurkolói vitával hirdette a Claudia-showt, a műsorba azonban csak a zöld-fehérektől érkeztek meghatározó szurkolók. A lilák hívei elzárkóztak a szerepléstől, indoklásuk szerint "a kereskedelmi tévék mesterséges hangulatkeltése és Claudia alkalmatlansága miatt".
Az elmúlt hét közepétől szinte minden nap látható volt a bejátszás, miszerint a tv2 hétfői Claudia-showjában az FTC és az Újpest szurkolótáborai közötti ellentétről lesz szó. A várt komoly (szó)csata azonban elmaradt, miután az újpestiek kemény magja "bojkottálta" a műsort. (A zöld-fehérek oldaláról valóban meghatározó szurkolók érkeztek).

Nem is újpestiek az újpestiek?

A műsor után egyébként a lila-fehérek egyik ismert szurkolócsoportjának vezetője több fórumon is tiltakozását fejezte ki. A vezérszurkoló az Indexnek elmondta, hogy az UTE oldaláról megszólaltatott szurkolók közül mindössze kettőt ismer, de ők sem tartoznak egyik szervezett csoporthoz sem. A showban szereplő másik két szurkolót pedig nem is látta még Újpest-meccsen.

Mint elmondta, nemrégiben ugyanez a csatorna egy másik beszélgetős műsora is megkereste őket, de akkor is, akárcsak most, elzárkóztak a szerepléstől. Elutasításuk oka az, hogy véleményük szerint a kereskedelmi tévécsatornák és a bulvársajtó mesterséges módon szítja a hangulatot a két szurkolótábor között, amit ők semmiképpen sem tartanak megengedhetőnek.

Egyébként a műsorban fellépő valamennyi ferencvárosi szurkolót ismerte, és egy kulturált műsorban, megfelelő egyeztetés után, az újpestiek hajlandóak is leülni velük beszélgetni, vitatkozni. Claudia felkészültségét azonban kevésnek tartja egy ilyen fajsúlyú beszélgetéshez, hiszen ebben a műsorban is látszott, hogy igen messze állnak tőle a sporttémájú kérdések. Annak pedig kifejezetten örült, hogy a nézőtéren sem vélt felfedezni senkit a meghatározó lila-fehér hívek közül.

Statiszta is lehet drukker

Hámori Barbara, a Claudia show főszerkesztője az Indexnek elmondta, hogy ők megkeresték mindkét felet, arról nem tehetnek, hogy az újpesti oldalról ilyen mérhetetlen a gyűlölet a Fradi és a kereskedelmi tévé felé. Így azonban "csak" ilyen szurkolókat tudtak meghívni, de garantálják, hogy ezek is igazi Újpest-szimpatizánsok voltak.

Arra a felvetésre, hogy az egyik "főszurkolónak" beállított fiatalember este a konkurens csatorna szappanoperájában, a Barátok köztben is szerepelt, úgy reagált: attól még lehet újpest szurkoló valaki, hogy egyébként statiszta.

A Claudia show szerkesztője büszke arra, hogy ők próbálták meg először leültetni egy asztalhoz a két tábort - sajnálja és nem az ő hibájuknak tartja, hogy ez nem egészen sikerült. (Itt jegyzendő meg, hogy alig két hete Bárdos András is egy asztalhoz ültette a feleket, épp a TV2-n.) A műsor kiemelkedő nézettsége ugyanakkor jelzi, hogy a téma érdekli a nagyközönséget.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!