Lázár, Olimpia
-6 °C
-1 °C

Halálosan megfenyegtték az agresszív focistát

2002.11.07. 13:46
Halálosan megfenyegették Dennis Wisét, az angol angol Milwall játékosát, aki emiatt átmenetileg rendőri védelmet élvez.
Az egykori válogatott középpályás levelet kapott, amelyben azt követelik tőle, hogy fejezze be egykori klubja, a Leicester City elleni pereskedést. Ellenkező esetben az "életével játszik". Egy másik levélben azzal fenyegették meg a 36 éves futballistát, hogy sósavval megvakítják, majd lelövik.

A büntetett előéletű Milwall-játékos augusztusban került összetűzésbe a Leicester City vezetőivel. Még ennek a klubnak az alkalmazásában állt, amikor egy edzésen összeszólalkozott csapattársával, Callum Davidsonnal, majd úgy megütötte, hogy Davidson arccsontja két helyen eltört.

A csapat irányítója azonnal hazaküldte a vétkest a finnországi edzőtáborból, majd hamarosan fel is bontotta Wise heti 36 ezer fontos szerződését. A középpályás a Milwallhoz igazolt, de a Leicestertől pedig a szerződés felbontásával járó veszteségei miatt 2.3 millió fontos kártérítést követel.

Wise, aki 1995-ben három hónapos börtönbüntetést kapott egy idős taxisofőr bántalmazásáért, felesége és két éves fia biztonságáért is aggódik. Helyzetét nem könnyíti, hogy hamarosan találkozhat egykori szurkolóival: a két másodosztályú csapat november 16-án a Milwall otthonában, december 14-én Leicesterben játszik egymás ellen.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!