Sámuel, Hajna
18 °C
32 °C

Lila tünemény

2002.11.07. 14:40
Lehet, hogy a hétfői "kamu" Claudia-show zavarta meg az újpesti játékosokat, lehet, hogy a kupameccs elötti rendőrségi hiszti, de az biztos, hogy a lila-fehéreket az NB III-as Tápiószecső kiverte a Magyar Kupából.
A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság nem válalta a Tápiószecső-Újpest Magyar Kupa-találkozót, ezért sokáig úgy tűnt, hogy zárt kapuk mögött rendezik meg a mérkőzést. Az MLSZ Magyar Kupa-bizottsága azonban az utolsó pillanatokban úgy döntött mégis kinyílhatnak a kapuk, így több, mint ezer néző láthatta, ahogy az NB III Mátra-csoportjának listavezetője kiveri a kupából a címvédő újpesti egyesületet.

Tokodyék ugyan szinte végig mezőnyfölényben játszottak, ráadásul majd húsz percen át emberelőnyben, de nem tudták bevenni a Szecső kapuját. Pontosabban kétszer betaláltak, de Szabó Zsolt játékvezető - a vendégek kemény reklamásai mellet - mindkét gólt érvénytelenítette. (Az UTE játékosok egy elmaradt tizenegyes miatt is tiltakoztak).

Újpesten büntetnek

A Kovács-Horváth csatárkettős minden nyilatkozatában arról beszél, hogy szeretnének újra a válogatott keret közelébe jutni, ehhez képest most ugyanolyan arányban kaptak ki negyedosztályu ellenfelüktől, mint a világbajnok brazil, és argentin válogatottat is soraiban tudó PSG-től.

A vereség után az újpesti vezetőség büntetések fontolgat, de mint azt Gyulay Zsolt a klub ügyvezetője nyilatkozta, Szabó András vezetőedző pozíciója biztos. Bodnár István a csapat technikai vezetője a csapat honlapján úgy nyilatkozott: a játékosokat érintő büntetés nagyságáról még nem döntöttek.

Tápiószecsőn ünnepelnek

Tápiószecsőn hajnalig ünnepelték az újabb kupabravúrt. A Szecső a Budapest északi részéről érkezett csapatokra specializálta magát: korábban kiverte a Vasast és a III. Kerületet is. Az Újpestet már külön heccelték is, bemelegítésnél több játékos is Fradi melegítőben végezte a gyakorlatokat.

A győztes találatot szerző - egykori Fradi majd Újpest játékos - Zsivóczky szerint szerencséjüknek és a határtalan lelkesedésüknek köszönhetik a győzelmet. A bravúros továbbjutás ellenére sincsenek elszállva önmaguktól, de úgy érzi a következő körben most már bárkit kaphatnak ellenfélül, lehet esélyük.