Szilvia
5 °C
16 °C

Lila tünemény

2002.11.07. 14:40
Lehet, hogy a hétfői "kamu" Claudia-show zavarta meg az újpesti játékosokat, lehet, hogy a kupameccs elötti rendőrségi hiszti, de az biztos, hogy a lila-fehéreket az NB III-as Tápiószecső kiverte a Magyar Kupából.
A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság nem válalta a Tápiószecső-Újpest Magyar Kupa-találkozót, ezért sokáig úgy tűnt, hogy zárt kapuk mögött rendezik meg a mérkőzést. Az MLSZ Magyar Kupa-bizottsága azonban az utolsó pillanatokban úgy döntött mégis kinyílhatnak a kapuk, így több, mint ezer néző láthatta, ahogy az NB III Mátra-csoportjának listavezetője kiveri a kupából a címvédő újpesti egyesületet.

Tokodyék ugyan szinte végig mezőnyfölényben játszottak, ráadásul majd húsz percen át emberelőnyben, de nem tudták bevenni a Szecső kapuját. Pontosabban kétszer betaláltak, de Szabó Zsolt játékvezető - a vendégek kemény reklamásai mellet - mindkét gólt érvénytelenítette. (Az UTE játékosok egy elmaradt tizenegyes miatt is tiltakoztak).

Újpesten büntetnek

A Kovács-Horváth csatárkettős minden nyilatkozatában arról beszél, hogy szeretnének újra a válogatott keret közelébe jutni, ehhez képest most ugyanolyan arányban kaptak ki negyedosztályu ellenfelüktől, mint a világbajnok brazil, és argentin válogatottat is soraiban tudó PSG-től.

A vereség után az újpesti vezetőség büntetések fontolgat, de mint azt Gyulay Zsolt a klub ügyvezetője nyilatkozta, Szabó András vezetőedző pozíciója biztos. Bodnár István a csapat technikai vezetője a csapat honlapján úgy nyilatkozott: a játékosokat érintő büntetés nagyságáról még nem döntöttek.

Tápiószecsőn ünnepelnek

Tápiószecsőn hajnalig ünnepelték az újabb kupabravúrt. A Szecső a Budapest északi részéről érkezett csapatokra specializálta magát: korábban kiverte a Vasast és a III. Kerületet is. Az Újpestet már külön heccelték is, bemelegítésnél több játékos is Fradi melegítőben végezte a gyakorlatokat.

A győztes találatot szerző - egykori Fradi majd Újpest játékos - Zsivóczky szerint szerencséjüknek és a határtalan lelkesedésüknek köszönhetik a győzelmet. A bravúros továbbjutás ellenére sincsenek elszállva önmaguktól, de úgy érzi a következő körben most már bárkit kaphatnak ellenfélül, lehet esélyük.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?