Gellért, Mercédesz
12 °C
16 °C

Lipcsei szabadrúgásgólt ígért a szünetben

2002.11.13. 10:26
"Be fogom vágni" - hangoztatta a Stuttgart-Fradi meccs szünetében Lipcsei csapatkapitány, aki kapuközeli szabadrúgásokban reménykedett. Megkapta, kihagyta.
Alig valamivel több, mint negyedórával a Stuttgart-Fradi lefújása után, Garami József Felix Magath társaságában megérkezett a kötelező sajtótájékoztatóra.

"Pesten bukjtuk el a továbbjutást, amikor sokkal jobban játszottunk, ám kimaradtak előttünk a helyzetek. Itt is voltak lehetőségeink, de ezeket most sem sikerült belőni" - mondta Garami József edző a Stuttgart-Fradit követő sajtótájékoztatón. "Aztán kaptunk egy szerencsétlen gólt, egy lecsúszott lövés utáni helyzetből, és ez megpecsételte a sorsunkat." Garami szavait egyébként tolmácsolták a német újságíróknak, kollégájáét azonban nem fordították le magyarra.

Magath szerint csapata többet tett a továbbjutásért, a Ferencváros ugyan nemes ellenfél volt, de megérdemelten jutottak tovább. A Stuttgart edzője örült jól sikerült a cseréjének.

Sokkal érdekesebb volt ennél, amit Magath a bíráskodásról mondott: "minden rendben volt, olyan kemény meccs volt, mint egy Bundesliga-rangadó, annyi sárgával, a tizenegyest viszont nem láttam."

Az lehet, hogy olyan kemény meccs volt, mint egy Bundesliga-ütközet, az viszont nehezen képzelhető el, hogy a tizedik perc tájékán labdaelrúgásért sárga lapot kap valaki - Lipcsei -, a másik oldalon viszont háromból egyszer sem érdemel büntetést az elkövető. "A következetesség nem volt erőssége a ciprusi játékvezetőnek" - mormolta már a kötelező körök után Garami a magyar újságíróknak.

Az első, sorsdöntő gól kapcsán megemlítette, hogy Szkukalek azt hitte, a lecsúszott lövés elmegy a kapu előtt, és nem számított arra, hogy berobbanhatnak a labdára. A tizenegyesről csak annyit mondott, hogy a szabálytalankodó Vukmirt lábát is eltalálták, közvetlenül a meccs után ápolni is kellett.

Garami csapata legnagyobb hátrányának azt tartotta, hogy nem volt igazán minőségi cseréje. "Kiestünk, ezen nincs mit szépíteni, még különösebben az sem vigasz, ha ezt a közvélemény úgy kezeli majd a látottak alapján, hogy tisztes búcsú volt" - összegzett.

A csapat egyébként a szünetben megegyezett, hogy a szabadrúgásokat Lipcsei fogja elvállalni, aki az öltözőben többször hangoztatta, hogy be fogja lőni, ezért aztán Gerán kívül mást nem is hagyott kísérletezni. Ugyanakkor tartottak attól, hogy a félidei öt sárga után nem fogják tizenegyen befejezni a találkozót. És ezt valóban elérte Lipcsei.