Judit
3 °C
7 °C

Lipcsei szabadrúgásgólt ígért a szünetben

2002.11.13. 10:26
"Be fogom vágni" - hangoztatta a Stuttgart-Fradi meccs szünetében Lipcsei csapatkapitány, aki kapuközeli szabadrúgásokban reménykedett. Megkapta, kihagyta.
Alig valamivel több, mint negyedórával a Stuttgart-Fradi lefújása után, Garami József Felix Magath társaságában megérkezett a kötelező sajtótájékoztatóra.

"Pesten bukjtuk el a továbbjutást, amikor sokkal jobban játszottunk, ám kimaradtak előttünk a helyzetek. Itt is voltak lehetőségeink, de ezeket most sem sikerült belőni" - mondta Garami József edző a Stuttgart-Fradit követő sajtótájékoztatón. "Aztán kaptunk egy szerencsétlen gólt, egy lecsúszott lövés utáni helyzetből, és ez megpecsételte a sorsunkat." Garami szavait egyébként tolmácsolták a német újságíróknak, kollégájáét azonban nem fordították le magyarra.

Magath szerint csapata többet tett a továbbjutásért, a Ferencváros ugyan nemes ellenfél volt, de megérdemelten jutottak tovább. A Stuttgart edzője örült jól sikerült a cseréjének.

Sokkal érdekesebb volt ennél, amit Magath a bíráskodásról mondott: "minden rendben volt, olyan kemény meccs volt, mint egy Bundesliga-rangadó, annyi sárgával, a tizenegyest viszont nem láttam."

Az lehet, hogy olyan kemény meccs volt, mint egy Bundesliga-ütközet, az viszont nehezen képzelhető el, hogy a tizedik perc tájékán labdaelrúgásért sárga lapot kap valaki - Lipcsei -, a másik oldalon viszont háromból egyszer sem érdemel büntetést az elkövető. "A következetesség nem volt erőssége a ciprusi játékvezetőnek" - mormolta már a kötelező körök után Garami a magyar újságíróknak.

Az első, sorsdöntő gól kapcsán megemlítette, hogy Szkukalek azt hitte, a lecsúszott lövés elmegy a kapu előtt, és nem számított arra, hogy berobbanhatnak a labdára. A tizenegyesről csak annyit mondott, hogy a szabálytalankodó Vukmirt lábát is eltalálták, közvetlenül a meccs után ápolni is kellett.

Garami csapata legnagyobb hátrányának azt tartotta, hogy nem volt igazán minőségi cseréje. "Kiestünk, ezen nincs mit szépíteni, még különösebben az sem vigasz, ha ezt a közvélemény úgy kezeli majd a látottak alapján, hogy tisztes búcsú volt" - összegzett.

A csapat egyébként a szünetben megegyezett, hogy a szabadrúgásokat Lipcsei fogja elvállalni, aki az öltözőben többször hangoztatta, hogy be fogja lőni, ezért aztán Gerán kívül mást nem is hagyott kísérletezni. Ugyanakkor tartottak attól, hogy a félidei öt sárga után nem fogják tizenegyen befejezni a találkozót. És ezt valóban elérte Lipcsei.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?