Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

A német lapok bravúrnak tartják a Stuttgart győzelmét

2002.11.13. 16:01
Garami József csalódásként, a német lapok hatalmas bravúrként könyvelik el a Stuttgart továbbjutását a Ferencváros ellen az UEFA Kupában. Amanatidiszt megmentőként ünneplik, a találkozó végén adott tizenegyesről azonban még a német lapokban is megoszlanak a vélemények.
A két mérkőzés alapján továbbjutást érdemeltünk volna, s nagyon csalódott vagyok, hogy ez nem sikerült - nyilatkozta az MTI-nek Garami József vezetőedző, miután a Ferencváros labdarúgócsapata a 2. forduló visszavágóján 2-0-ás vereséget szenvedett a VfB Stuttgart otthonában, s ezzel - utolsó magyar együttesként - elbúcsúzott az UEFA Kupától.

Garami: Sajnálom a szurkolóinkat

- Sajnos döntőnek bizonyult, hogy egyik meccsen sem tudtuk kihasználni helyzeteinket - folytatta a szakember. - A németek vezető gólja a mi szempontunkból balszerencsés körülmények között született, s éppen akkor esett, amikor úgy éreztem, hogy fölénybe kerültünk. Ezután már tudtam, hogy nem leszünk képesek kiegyenlíteni.

Hozzátette: sajnálja, hogy az együttest Németországba elkísérő szurkolóknak is csalódniuk kellett. "Riválisunk jelenleg a Bundesliga élmezőnyében található, így nem tartom katasztrófának, hogy szoros küzdelemben alulmaradtunk. Remélem a játékosoknak sikerül egy-két nap alatt feldolgozniuk a kudarcot, s továbbléphetünk."

Amanatidisz a megmentő

Ugyanakkor Joannisz Amanatidisznek köszönhetően, a súlyosan eladósodott Stuttgart tovább álmodozhat a nagy bevételekről az UEFA Kupában - ez a legfontosabb a szerdán megjelenő német lapok szerint. (A becserélt "sváb-görög" Amanatidisz szerezte a 65. percben a vezető gólt, majd a 90. percben ő harcolta ki a tizenegyest, amelyet Meira értékesített.)

Ajándék büntető

Apropó tizenegyes! A német lapok majd mindegyike - a Bild kivételével - a játékvezető ajándékának tekintik az utolsó percben befújt büntetőt. A továbbjutást pedig hatalmas bravúrként kezelik a roppant tudatosan játszó Ferencvárossal szemben. Azt azonban csalódásnak tekintik, hogy mindössze 15 ezer néző volt kíváncsi az összecsapásra.

Kurányi: Gera fantasztikus

Nem csak a német lapoknak, de a Stuttgart idei gólkirályának, Kevin Kurányinak az elismerését is kivívták a zöld-fehérek. Az Üllői úti mérkőzésen kezdőként, míg a visszavágón csereként pályára lépő támadó szerint egy nehéz meccsen vannak túl, a Fradi kemény küzdelemre késztette őket. Garami József együttesét jó csapatnak tartja, és külön kiemelte Gerát, aki szerinte egy fantasztikus, nagyon képzett labdarúgó.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!