Lázár, Olimpia
-6 °C
-3 °C

Alul, de büszkén

2002.11.13. 00:40
Tényleg nem lehet szemrehányást tenni a Fradi játékosainak: Tököliék a budapesti meccshez hasonlóan ismét a maximumot hozták. A játék képe alapján nem volt a két csapat között kétgólos különbség, ugyanakkor a két meccs alatt legalább egy gólt kellett volna szerezni.
Ahhoz képest, hogy elvileg mindkét csapat az első negyedórában szerette volna eldönteni a mérkőzést (kupameccsen hazai csapatnál ez fociközhely, de ezúttal Garami edző is gyors vezetőgólban bízott) mindkét csapat lassan és rendkívül körülményesen kezdett. Ez azért inkább a ferencvárosiakat dicséri, akik tudatosan lassították a németek játékát, igaz nyilván tudat alatt meg a sajátjukat is.

Gera majdnem betalált

Tekintse meg galériánkat
Gólhelyzetet is csak a Fradi tudott kialakítani a meccs első negyedében: Lipcsei szuper labdát emelt Gera elé, aki simán belőhette volna, igaz kapásból és spiccel kellet megrúgnia. A félidő második felére feljött a Stuttgart, konkrétabban teljesen beszorította a Fradit.

A hazaiak legkomolyabb helyzete még ekkor is Balakov húsz méterről rátűzött szabadrúgása volt, amit Szűcs bravúrosan nyomott a felső lécre, de ebben az időszakban azért elég nyomasztó érzés volt, hogy egyetlen ferencvárosi játékos sem lépte át a felezővonalat. A sárgalapjába közismerten szerelmes ciprusi bíró közben keményen szórta a magyar játékosokat, a szünetig besárgult a fél csapat, és Bognár még örülhetett is, mert az egyik szabálytalanságánál kijárt volna neki a második is.

Amanatidisz elkezd kavarni

Aggasztó volt a sok sárga, mert a szünetben valószínűtlennek tűnt, hogy a magyar csapat tizenegy emberrel tudja befejezni a mérkőzést. Nem is tudta, de a kiállítás végül teljesen másképp jött, mint amitől tarthattunk.

A várható cserékkel jött viszont két stuttgarti támadó, Kurányi és Amanatidisz, igaz, az elvileg náluk sokkal erősebb Ganea meg lement. A hazaiak azonban még ezután se pörögtek fel igazán. Amanatidisz ugyan megkeverte néha a jobbszélen, amiben sokat segített neki a labdákat állandóan elszóró Szkukalek, jól zárt viszont mögötte Gyepes, és tulajdonképpen az egész Fradi védelem.

A németek értelemszerűen egyre idegesebben játszottak, aztán a második félidő közepén, "tessenek figyelni", mondaná Kaplár F. József, egyszer csak gólt szereztek a semmiből. Seitz elgurította balról keresztbegurított a védők és Szűcs között, Amanatidisz pedig négy méterről az üres kapuba lőtt.

Tököli válaszolhatott volna

Rögtön a középkezdés után Tököli kihagyott egy hatalmas helyzetet, de inkább pechje mintsem béna volt. Elég meglepő volt viszont, hogy a hátralevő huszonöt percben a Fradi végig beszorította a Stuttgartot. Persze az eredményből következett, de azért idegenben, a Bundesliga harmadik helyezettje ellen, magyar csapattól ez bőven nem természetes.

A Garami csapatnak végig reális esélye volt az egyenlítésre, még ha igazán komoly helyzetet a végén már nem is hozott össze, de például lőtávolon belüli szabadrúgást többet is. Aztán Lipcsei sorra elbénázta azokat.

Az utolsó percben végül Kapitanisz bíró még befújt egy tizenegyest, miután Vukmir valóban lerántott egy német támadót, de azért nem olyan nagyon, hogy ne lehetett volna továbbengedni. Lipcseit meg kiállította reklamálásért, de ez aztán már tényleg teljesen mindegy volt.

UEFA-kupa második forduló, visszavágó
Vfb Stuttgart - Ferencváros 2-0 (0-0)

Stuttgart, Gottlieb Daimler-stadion, 15000 néző
Vezette: Kapitanisz (ciprusi)

Stuttgart: Ernst - Hinkel, Meira, Wenzel, Gerber - Meissner (Amanatidisz, 46.), Soldo, Balakov (Mutzel, 84.), Hleb - Seitz, Ganea (Kuranyi, 46.)
Ferencváros: Szűcs - Vukmir, Dragoner, Gyepes - Bognár (Jovic, 87.), Kapic, Lipcsei, Szkukalek - Gera, Tököli, Szili (Leandro, 73.)

Gól: Amanatidisz (65.), Meira (91.)
Sárgalap: Lipcsei (14.), Bognár (24.), Gyepes (29.), Szkukalek (43.), Szili (45.), Leandro (76.) illetve Kuranyi (76.), Gerber (79.), Mutzel (92.)
Kiállítva: Lipcsei (91.)

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!