Sámuel, Hajna
18 °C
32 °C

Olasz-spanyol összecsapás lesz valamennyi BL csoportban

2002.11.14. 10:53
Lezárult az első kör a Bajnokok Ligája idei küzdelmeiben. A nagyok közül búcsúzott a Bayern München és a Feyenoord, míg a Liverpool az UEFA Kupában kereshet magának vigaszt. A legjobb 16 között 4-4 olasz és spanyol, valamint 3 angol és 2 német együttes található.
Az első kör után az idei kiírás egyetlen magyar szereplője (Bodnár László-Dinamo Kijev) is búcsúzni kényszerült a legrangosabb európai kupától. Bodnárék a Newcastle 91. percben elért góljának köszönhetően csak az UEFA Kupában folytathatják.

Müncheni katasztrófa

Ugyanebben már nem lehet része a 2001-es kiírás győztesének a Bayern Münchennek. A bajorok a szezon elején úgy nyilatkoztak, idén szeretnék megnyerni a bajnoki címet, a Német Kupát és a BL elsőséget is. Most pedig győzelem nélkül kényszerültek búcsúzni csoportjukból.

A németek számára talán az adhat mentséget, hogy a legnehezebb csoportból kényszerültek búcsúra. Ugyanezt már nem mondhatja el magáról a szintén vérmes reményekkel rajthoz álló Liverpool, melyet a svájci Basel "küldött" az UEFA Kupába.

Az A, C, D és F csoportokban mondhatni a papírforma érvényesült, azonban az E-jelű négyesben starthoz álló UEFA Kupa címvédő Feyenoord kiesése is a meglepetés kategóriába tartozik. Ugyanide kívánkozik, a H-csoportban a sokak által biztos továbbjutónak titulált Galatasaray végső búcsúja.

A labdarúgó Bajnokok Ligájában a legjobb 16 közé jutott csapatok:
A-csoport: Arsenal, Dortmund,
B-csoport: FC Valencia, Basel,
C-csoport: Real Madrid, AS Roma,
D-csoport: Internazionale, Ajax ,
E-csoport: Juventus, Newcastle United,
F-csoport: Manchester United, Bayer Leverkusen,
G-csoport: AC Milan, Deportivo La Coruna,
H-csoport: FC Barcelona, Lokomotiv Moszkva,

A 16 együttest 4 kategóriába sorolták az elmúlt évek eredményei alapján, s ebből kiderül, hogy az Arsenal egyik ellenfele biztosan az AS Roma, míg a Manchester Unitedé a Deportivo La Coruna lesz.

A 4 sorsolási kalap:
1.: Real Madrid, Manchester United, FC Barcelona, FC Valencia
2.: Juventus, Arsenal, Internazionale, AC Milan
3.: Deportivo La Coruna, Bayer Leverkusen, AS Roma, Borussia Dortmund
4.: Lokomotiv Moszkva, Ajax Amsterdam, Newcastle United, FC Basel

A legjobb tizenhat közé így a négy európai elitligából összesen 13 csapat - 4 spanyol, 4 olasz, 3 angol, 2 német - kvalifikálta magát. Közéjük csak a Basel, az Ajax és a Lokomotiv Moszkva tudott befurakodni.

A szabályok értelmében, a következő körben még nem sorsolnak össze azonos országbeli csapatokat, így mind a négy csoportban lesz 1-1 olasz és spanyol együttes. Miután azok, akik az előző körben már találkoztak, szintén nem lehetnek ismét azonos csoportban, így a címvédő Real Madrid biztos, hogy kap valakit a Milan, Inter, Juve hármasból. A sorsolást péntek délben tartják Nyonban.

A labdarúgó Bajnokok Ligájából az UEFA Kupába átkerült csapatok:
A-csoport: Auxerre,
B-csoport: Liverpool,
C-csoport: AEK Athén,
D-csoport: Olympique Lyon,
E-csoport: Dinamo Kijev,
F-csoport: Maccabi Haifa,
G-csoport: RC Lens,
H-csoport: FC Bruges,