Sára, Márió
-6 °C
2 °C

Lisztesék ismét a harmadikok

2002.11.16. 19:08
A Bundesliga tizenharmadik játéknapján az éllovas Bayern München és Dortmund egygólos győzelmet aratott otthonában, így őrzik vezető pozíciójukat. A Hertha Hannoverben nyert, a Stuttgart a Rostock ellen ikszelt. Nyert a Cottbus és a Hamburg. Öt kiállítás tarkította a meccseket.
Pikáns mérkőzésre került sort Münchenben, hiszen először látogatott oda vissza a korábbi csapatkapitány, Stefan Effenberg. A Wolfsburg nemcsak emiatt készült nagyon a meccsre, hanem mert egy bravúrral állandósíthatta volna a helyét az élmezőnyben. A hazai csapat szenvedett, ám Santa Cruz megmentette a bajorokat.

Király bravúrjaival nyert a Hertha

Az élmezőny:
1. Bayern München 29 pont
2. Borussia Dortmund 24
3. Bremen 23
4. Schalke 22
5. Hertha BSC 22
6. VfB Stuttgart 21
A Dortmund Ewerthon révén már az ötödik percben betalált a kis München ellen, ám újabb gólra már nem futotta az erejükből. Kellett ehhez az is, hogy kétszer is mentsenek a védők a gólvonalról, amikor Koller veszélyeztetett.

Nagyon várták már a szurkolók a Herthától, hogy idegenben szerezzék meg a pontokat. A Hannover amióta beleerősített - leigazolták például Bobicot - stabil csapatnak számít, a Bayern és a Bremen ellen is döntetlent játszott. A Hertha ennek ellenére Goor pontos lövésével legyőzte. Dárdai nem kapott lehetőséget, Király azonban remekül védett.

Miriutát elbúcsúztatták

Eredmények:
Dortmund-1860 München 1-0
Leverkusen-Mönchengladbach 2-2
Rostock-Stuttgart 1-1
Hannover-Hertha BSC 0-1
Bayern München-Wolfsburg 1-0
Nürnberg-Hamburg 1-3
Cottbus-Bielefeld 2-1
Bremen-Kaiserslautern 5-3
Bochum-Schalke 0-2
A Leverkusen kétszer került hátrányba hazai pályán a Mönchengladbach ellen, de tíz emberrel is egyenlíteni volt képes Bierofka révén - duplázott a középpályás - a gyógyszergyári csapat. A Stuttgart Kurányi góljával mentett pontot Rostockban, a Hamburg a Nürnberget intézte el saját stadionjában.

Idén másodszor nyert a Cottbus, amelyik ennek következtében elmozdult az utolsó helyről. A meccs előtt elbúcsúztatták a néhány hete kiebrudalt Vasile Miriutát, aki mosolygósan beszélgetett az edző, Eduard Geyerrel. Az így egyedül maradó Lőw Zsoltot lecserélték a félidőben, mert kézsérülést szenvedett, riválisa rálépett az ujjára.

A vasárnap hozta a legfordulatosabb meccset. A Bréma a hazai UEFA-Kupa fiaskó után sokáig a vérszegény és utolsó Lautern ellen is szenvedett, 3-1-re vezettek a vendégek, ám ezek után egy olyan hajrát produkáltak a zöld-fehérek, amilyet évtizedenként egyszer lehet csak látni. Félóra alatt fordítottak.

A Schalke az újonc és meglepően jól szereplő Bochum otthonában gyűjtötte be nagy nyugalommal a pontokat, és eggyel jobb gólarányának köszönhetően a Hertha elé került Stevens korábbi csapata.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!