Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Lisztesék ismét a harmadikok

2002.11.16. 19:08
A Bundesliga tizenharmadik játéknapján az éllovas Bayern München és Dortmund egygólos győzelmet aratott otthonában, így őrzik vezető pozíciójukat. A Hertha Hannoverben nyert, a Stuttgart a Rostock ellen ikszelt. Nyert a Cottbus és a Hamburg. Öt kiállítás tarkította a meccseket.
Pikáns mérkőzésre került sort Münchenben, hiszen először látogatott oda vissza a korábbi csapatkapitány, Stefan Effenberg. A Wolfsburg nemcsak emiatt készült nagyon a meccsre, hanem mert egy bravúrral állandósíthatta volna a helyét az élmezőnyben. A hazai csapat szenvedett, ám Santa Cruz megmentette a bajorokat.

Király bravúrjaival nyert a Hertha

Az élmezőny:
1. Bayern München 29 pont
2. Borussia Dortmund 24
3. Bremen 23
4. Schalke 22
5. Hertha BSC 22
6. VfB Stuttgart 21
A Dortmund Ewerthon révén már az ötödik percben betalált a kis München ellen, ám újabb gólra már nem futotta az erejükből. Kellett ehhez az is, hogy kétszer is mentsenek a védők a gólvonalról, amikor Koller veszélyeztetett.

Nagyon várták már a szurkolók a Herthától, hogy idegenben szerezzék meg a pontokat. A Hannover amióta beleerősített - leigazolták például Bobicot - stabil csapatnak számít, a Bayern és a Bremen ellen is döntetlent játszott. A Hertha ennek ellenére Goor pontos lövésével legyőzte. Dárdai nem kapott lehetőséget, Király azonban remekül védett.

Miriutát elbúcsúztatták

Eredmények:
Dortmund-1860 München 1-0
Leverkusen-Mönchengladbach 2-2
Rostock-Stuttgart 1-1
Hannover-Hertha BSC 0-1
Bayern München-Wolfsburg 1-0
Nürnberg-Hamburg 1-3
Cottbus-Bielefeld 2-1
Bremen-Kaiserslautern 5-3
Bochum-Schalke 0-2
A Leverkusen kétszer került hátrányba hazai pályán a Mönchengladbach ellen, de tíz emberrel is egyenlíteni volt képes Bierofka révén - duplázott a középpályás - a gyógyszergyári csapat. A Stuttgart Kurányi góljával mentett pontot Rostockban, a Hamburg a Nürnberget intézte el saját stadionjában.

Idén másodszor nyert a Cottbus, amelyik ennek következtében elmozdult az utolsó helyről. A meccs előtt elbúcsúztatták a néhány hete kiebrudalt Vasile Miriutát, aki mosolygósan beszélgetett az edző, Eduard Geyerrel. Az így egyedül maradó Lőw Zsoltot lecserélték a félidőben, mert kézsérülést szenvedett, riválisa rálépett az ujjára.

A vasárnap hozta a legfordulatosabb meccset. A Bréma a hazai UEFA-Kupa fiaskó után sokáig a vérszegény és utolsó Lautern ellen is szenvedett, 3-1-re vezettek a vendégek, ám ezek után egy olyan hajrát produkáltak a zöld-fehérek, amilyet évtizedenként egyszer lehet csak látni. Félóra alatt fordítottak.

A Schalke az újonc és meglepően jól szereplő Bochum otthonában gyűjtötte be nagy nyugalommal a pontokat, és eggyel jobb gólarányának köszönhetően a Hertha elé került Stevens korábbi csapata.