Valér
-1 °C
0 °C

Szeiler levelet írt az UEFA-nak

2002.11.16. 18:19
Szeiler József, az FTC labdarúgócsapatának ügyvezető igazgatója levélben fordult az európai szövetség illetékeseihez, mert nehezményezi, hogy a keddi, VfB Stuttgart elleni UEFA Kupa mérkőzésről készült ellenőri jelentés több helyen is pontatlan, s hátrányos a zöld-fehér klubra nézve.
A szurkolók beszámolója, illetve a város rendőrségétől kért információk alapján kiderült, hogy az UEFA ellenőre konzekvensen a mi kárunkra tévedett, amikor leírta a találkozó körülményeit - nyilatkozott az FTC internetes honlapján - Szeiler.

Szeiler szerint provokáció is volt

- A levélben figyelmeztettük a szövetséget, hogy számos magyar drukkerrel szemben indokolatlan és jogilag támadható intézkedéseket foganatosítottak a helyi rendezők, illetve hatóságok, és a stuttgarti együttes szimpatizánsai többször is provokálták őket. Ezt a jelentés nem említi, s ezért kérjük, hogy észrevételeinket vegyék figyelembe az ügy tárgyalásakor. (A provokáció példa a magyar nyelvű transzparensek kirakása.)

Az Index helyszínen tartózkodó tudósítója is próbált információt kérni a rendőröktől, de ők nem tudták mi történt a városban, és a biztonsági főnök sem tudta, hogy pontosan milyen cselekmények miatt kerültek letartóztatásra a drukkerek.

Nem volt verekedés, nem volt anyagi kár

Hozzátette: a klub természetesen tudomásul veszi, ha bármely ország hivatalos szervei fellépnek a törvénytelenségeket elkövető szurkolókkal szemben, de kedden nem csak erre volt példa.

A rendőrség a meccs előtt mintegy 50 magyar drukkert vett őrizetbe a belvárosban, de egy kivételével - ellene elfogatóparancs volt érvényben - a lefújást követően mindegyiküket szabadlábra helyezte. A mérkőzés kapcsán nem került sor verekedésre, vagy más atrocitásra, s anyagi kár sem keletkezett.

Az ellenőr távcsővel figyelt

A mérkőzésen egyébként videófelvétel készült a szurkolótábor viselkedéséről, és az Indexet úgy tájékoztatták, hogy a renitenseket - a zászlóégetőket - azonosítani és büntetni fogják. Az UEFA ellenőre amúgy távcsővel figyelte mindkét drukkersereget, és nem zárta ki, hogy komoly büntetésre számíthat a Fradi. Megjegyezte, a stuttgarti szurkolók viselkedése sem kerülte el a figyelmét.

Mint ismert: a visszavágót 2-0-ra nyerte a Stuttgart, és továbbjutott. A következő körben a Bruges ellen játszik Magath csapata.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!