Ágnes
-5 °C
2 °C

Kadhafi lehet a Lazio megmentője

2002.11.18. 13:12
Moamer el-Kadhafi líbiai államfő fia mentheti meg az összeomlástól a Lazio labdarúgócsapatát. A főrészvényes elfelejtett visszafizetni egy 150 millió eurós kölcsönt, így kerülhetett bajba a három évvel ezelőtti bajnok.
Al-Szadi Kadhafi és befektetőtársai ugyanis megvásárolnák a csődközelbe került klubtulajdonos Cirio részvényeinek nagy részét. Az élelmiszereket gyártó cégnek 51 százalékos tulajdonrésze van a Lazióban, s ebből 35 kerülne a líbiaiakhoz.

A klub és a 28 éves vállalkozó november elején arról kötött szerződést, hogy az olaszok a következő években tíz-tíz napra kiadják formellói edzőtáborukat az Al-Attihad fiataljainak, s egy éven belül barátságos mérkőzést is játszanak az al-Szadi Kadhafival felálló együttessel. A líbiaiak mindezért 600 ezer dollárt fizetnek.

Érdekesség, hogy a Kadhafi-csemetét október végén beválasztották a Lazio egyik legnagyobb riválisának, a Juventusnak az elnökségébe.

A Cirio azután került komoly bajba, hogy két hete másodszor is elmulasztott visszafizetni egy 150 millió eurós kölcsönt, ezért a milánói tőzsdén felfüggesztették az értékpapírjaival történő kereskedést. A cég első embere, Sergio Cragnotti egyben a Lazio elnöke is.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!