Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kadhafi lehet a Lazio megmentője

2002.11.18. 13:12
Moamer el-Kadhafi líbiai államfő fia mentheti meg az összeomlástól a Lazio labdarúgócsapatát. A főrészvényes elfelejtett visszafizetni egy 150 millió eurós kölcsönt, így kerülhetett bajba a három évvel ezelőtti bajnok.
Al-Szadi Kadhafi és befektetőtársai ugyanis megvásárolnák a csődközelbe került klubtulajdonos Cirio részvényeinek nagy részét. Az élelmiszereket gyártó cégnek 51 százalékos tulajdonrésze van a Lazióban, s ebből 35 kerülne a líbiaiakhoz.

A klub és a 28 éves vállalkozó november elején arról kötött szerződést, hogy az olaszok a következő években tíz-tíz napra kiadják formellói edzőtáborukat az Al-Attihad fiataljainak, s egy éven belül barátságos mérkőzést is játszanak az al-Szadi Kadhafival felálló együttessel. A líbiaiak mindezért 600 ezer dollárt fizetnek.

Érdekesség, hogy a Kadhafi-csemetét október végén beválasztották a Lazio egyik legnagyobb riválisának, a Juventusnak az elnökségébe.

A Cirio azután került komoly bajba, hogy két hete másodszor is elmulasztott visszafizetni egy 150 millió eurós kölcsönt, ezért a milánói tőzsdén felfüggesztették az értékpapírjaival történő kereskedést. A cég első embere, Sergio Cragnotti egyben a Lazio elnöke is.