Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Fél év szünet az olasz fociban?

2002.11.19. 17:32
Az olasz labdarúgók szakszervezete szerint hat hónap "gondolkodási időre" van szükség az utóbbi időben történt botrányos események és az egyre terjedő szurkolói erőszak miatt.
Lehet, hogy fél évre le kellene állítani a játékot - mondta Sergio Campana, a profi futballisták szövetségének (AIC) elnöke.

Campana rendkívül aggasztónak nevezte a közelmúltban a pályákon, a nézőtéren és a stadionok környékén lejátszódott jeleneteket. A hétvégén a Cagliari-Messina találkozón egy néző berohant a játéktérre és leütötte a vendégek kapusát, akit kórházba kellett szállítani. Az élvonalban rendszeres a drukkerek összecsapása és a másodosztályban is egyre több a súlyos atrocitás. Az AIC vezetője úgy véli, a sportág vezetői a felelősek a történtekért.

"A klubelnökök és az edzők állandóan a bírókat vagy egymást vádolják egy-egy rossz eredmény után, ezzel bátorítva a szurkolókat. Az olasz labdarúgás még soha nem volt a mostanihoz hasonló válságban.

Az idény előtt csődbe jutott az ország egyik legnagyobb múltú csapata, a Fiorentina. Az első osztályban több klub súlyos anyagi gondokkal küzd, a Laziót például Moamer el-Kadhafi líbiai államfő fia mentheti meg az összeomlástól" - nyilatkozta Campana.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?