Eufrozina, Kende
5 °C
15 °C

Fél év szünet az olasz fociban?

2002.11.19. 17:32
Az olasz labdarúgók szakszervezete szerint hat hónap "gondolkodási időre" van szükség az utóbbi időben történt botrányos események és az egyre terjedő szurkolói erőszak miatt.
Lehet, hogy fél évre le kellene állítani a játékot - mondta Sergio Campana, a profi futballisták szövetségének (AIC) elnöke.

Campana rendkívül aggasztónak nevezte a közelmúltban a pályákon, a nézőtéren és a stadionok környékén lejátszódott jeleneteket. A hétvégén a Cagliari-Messina találkozón egy néző berohant a játéktérre és leütötte a vendégek kapusát, akit kórházba kellett szállítani. Az élvonalban rendszeres a drukkerek összecsapása és a másodosztályban is egyre több a súlyos atrocitás. Az AIC vezetője úgy véli, a sportág vezetői a felelősek a történtekért.

"A klubelnökök és az edzők állandóan a bírókat vagy egymást vádolják egy-egy rossz eredmény után, ezzel bátorítva a szurkolókat. Az olasz labdarúgás még soha nem volt a mostanihoz hasonló válságban.

Az idény előtt csődbe jutott az ország egyik legnagyobb múltú csapata, a Fiorentina. Az első osztályban több klub súlyos anyagi gondokkal küzd, a Laziót például Moamer el-Kadhafi líbiai államfő fia mentheti meg az összeomlástól" - nyilatkozta Campana.