Piroska
3 °C
4 °C

Gellei: Csak a győzelem

2002.11.19. 12:11
Szerdán játssza idei utolsó mérkőzését a magyar labdarúgó válogatott. Lőw és Dragóner sérülése miatt a csapat tartalékosan lép pályára Moldova ellen az Üllői úton, Gellei Imre szövetségi kapitány ennek ellenére magabiztos győzelemre számít.
"Eddig egy győzelem és egy döntetlen a mérlegünk Moldova ellenhogy a szerdai összecsapáson a sikereink számát tudjuk növelni. Ezzel nem csak önmagunknak de a szurkolóinknak is tartozunk" - mondta Gellei Imre a magyar labdarúgó válogatott szövetségi kapitánya a szerdai találkozót megelőző sajtótájékoztatón.

A kapitány nem szeretné lebecsülni ellenfelünket, hiszen mint mondta, az utóbbi időben rengeteget fejlődött a moldáv labdarúgás. A magyar csapat hiába ért el komoly sikereket az ősz végén, igen nehéz és küzdelmes összecsapás elé néz.

Gellei dolgát nehezíti, hogy az ősz végére kialakult alapcsapatból sérülés miatt kiesett Dragóner Attila és Lőw Zsolt. A Fradi hátvédje még a Stuttgart elleni UEFA Kupa-találkozón szenvedett oldalszalag-sérülést, lehet, hogy az egész őszi szezont ki kell hagynia. Az Energie Cottbusban játszó Lőwnek a hétvégi Bundesliga fordulóban léptek a kezére, csuklóját nyolc öltéssel varrták össze. Pótlására a szakvezető Komlósi Ádámot hívta be a tartalékok közül.

Gellei egyébként lehetőséget szeretne adni több olyan játékosnak is, akik az Eb-selejtezőkön, illetve a felkészülési meccseken kevesebb szerepet kaptak. Ezért is egyezett meg kollegájával, hogy a mérkőzésen 7-7 cserelehetősége legyen a csapatoknak.

A válogatott a Margitszigeten "edzőtáborozik" és készül fel az év utolsó fellépésére. A kapitány az Üllői úti stadionban (mely a meccs helyszíne is) levezényelt kedd esti edzés után jelöli ki kezdőcsapatát. A szerdán 17.30-kor kezdődő találkozót az osztrák Wolfgang Sowa vezeti.

Néhány órával a Magyarország-Moldova barátságos labdarúgó-mérkőzés kezdete előtt az érdekelteknek sikerült megállapodniuk, így a Magyar Televízió 2-es csatornája élőben közvetíti az Üllői úton 17.30-kor kezdődő találkozót.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!