István, Vajk
17 °C
34 °C

Hajrá San Marino!

2002.11.20. 10:31
Szerdán a Magyarország-Moldova találkozóval együtt 14 barátságos mérkőzést és három Eb-selejtezőt játszanak Európában. A dél-amerika nagyok pedig a nyári vb helyszinekre térnek vissza: Koreában Brazília, Japánban Argentína vendégszerepel .
A magyar érdekeltségű EB-csoport idei utolsó összecsapásán a jelenlegi második helyezett Lettország San Marinóba látogat, és ha bejön a papírforma, akkor a lenyomja a csoport éléről Gellei Imre csapatát. A csoporttársak közül Lengyelország Dániában, Svédország pedig Csehországban játszik barátságos mérkőzésen.

Több sérült a lengyel és a svéd keretben

A lengyeleknél Tomasz Hajto magas láz, Arkadiusz Glowacki pedig térdsérülés miatt hagyja ki a koppenhágai összecsapást. Zbigniew Boniek szövetségi kapitány a két hiányzó ellenére is bízik benne, hogy csapata nem fog pont nélkül távozni.

A svéd válogatott két legnagyobb sztárja, a vírusos betegséggel küszködő Ibrahimovic és a szombati bajnokiján térdsérülést szenvedett Ljunberg nélkül játszik Teplicében. A védő Klebér Saarenpää és A harmadik csatár, Andreas Andersson is hiányozni fog.

Visszatér az idei vb helyszínére a két legerősebb dél-amerikai válogatott. A negyedik helyezett Korea vendége lesz a világbajnoki címvédő Brazília, míg a vb-n csalódást okozó Argentína Japánba látogat. Japán sz új szövetségi kapitány, a brazil Zico nélkül készül az összecsapásra. Az egykori brazil klasszis édesanyja halála miatt utazott haza.

Az Eb-selejtezők műsora:
1. csoport:
Ciprus-Málta, Nicosia, 18
4. csoport:
San Marino-Lettország, Serravalle, 20
Az állás:
1. Magyarország 4 pont (4-1)
2. Lettország 4 (1-0)
3. Lengyelország 3
4. Svédország 2
5. San Marino 0

9. csoport:
Azerbajdzsán-Wales, Baki, 16

Anelka megsértődött

A világbajnokságon leégett franciák a jugoszlávokat látják vendégül, és nem sikerült igazán nyugodtan készülniük a meccsre. A legújabb balhé kirobbantója Nicolas Anelka, aki lemondta szereplését a válogatottban, mert Santini kapitány, csak azután számított volna rá, hogy a Lyon csatára Sidney Govou sérülés miatt nem tudott a kapitány rendelkezésére állni.

A Manchester City csatára tettét úgy magyarázta, hogy bár mindig megtiszteltetés számára a nemzeti csapatban pályára lépni, de a mostani együttesben nem érzi jól magát mert sokan nem látják szívesen. Klubjában egyébként minimum két mérkőzésre szóló eltiltásra számíthat emiatt.

A nap legrangosabb ütközete a Gelsenkirchenben megrendezendő német-holland meccs lesz, de minden bizonnyal nagy érdeklődésre tart számot a vb bronzérmes törökök olaszországi fellépése is.

A szerdai barátságos mérkőzések műsora:
Magyarország - Moldova, Üllői út 17.30

Koreai Köztársaság - Brazília, Szöul 11.00
Japán - Argentína, Szaitama 12.20

Románia - Horvátország, Temesvár 13.00
Szlovákia - Ukrajna, Trnava 17.30
Észtország - Izland, Tallinn 18.00
Dánia - Lengyelország, Koppenhága 19.15
Görögország - Írország, Athén 20.00
Németország - Hollandia, Gelsenkirchen 20.00
Luxemburg - Zöld-foki szigetek, Hesperange 20.00
Csehország - Svédország, Teplice 20.10
Ausztria-Norvégia, Bécs 20.30
Franciaország - Jugoszlávia, Párizs 20.45
Olaszország - Törökország, Pescara 20.45
Spanyolország - Bulgária, Granada 21.45
Portugália - Skócia, Braga 22.00