Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

Figo olajat öntött a tűzre

2002.11.25. 13:19
Még mindig a szombaton lejátszott spanyol örökrangadó, és annak botrányos eseményei foglalkoztatják a spanyol sajtót. Ismert: a játék félbeszakadt, mert Figót - többek között - viszkisüveggel vették célba.
Sajtóháború kezdődött a Nou Camp esetleges bezáratásával kapcsolatban, miután a szombati FC Barcelona-Real Madrid szuperrangadót csaknem negyedórára félbe kellett szakítania a játékvezetőnek a hazai szurkolók folyamatos dobálózása miatt.

Viszkisüveg is repült

A katalán lapok természetesen védik a hazai csapatot, míg a madridi újságok egyenesen követelik a legendás stadion betiltását.

A felhevült drukkerek a 74. percben palackokkal, gyümölcsökkel, sőt még viszkisüveggel is megpróbálták eltalálni egykori kedvencüket, a portugál Luis Figót, aki egy szögletet szeretett volna elvégezni. Az egykori Aranylabdást azért utálják a katalán fanatikusok, mert 2000 nyarán - hosszas huzavona után - éppen a legnagyobb riválishoz távozott.

Minden eddigit felülmúlt a mostani dobálás

A két évvel ezelőtti első fellépésén is már rendre dobálták, de akkor korántsem volt ennyire heves a szurkolók reakciója. (Igaz mobiltelefont is hozzávágtak.) Akkor készítették többekközt (az azóta már megszűnt) www.antifigo.com címen elérhető honlapot készítettek a korábbi - csalódott - rajongói.

Lapszemle:
A barcelonai lapok véleménye:
Mundo Deportivo: "Nem kell bezáratni a Nou Campot!", "A Barcelona súlyos pénzbüntetésre számíthat, de nem volt agresszió a lelátókon, ezért nyitva kell maradnia a kapuknak!"
Sport: "A Real Madrid zárt kapus meccseket akar a Nou Campban!", "Figo olajat öntött a tűzre!"

A madridi lapok véleménye:
As: "A szövetség fegyelmi bizottságának legalább egy mérkőzésre be kell záratnia a Nou Campot."
Marca: "Akár három találkozóra is betilthatják az FC Barcelona stadionját."

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!