Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

Öngólosok eltiltása

2002.11.29. 16:14
Nem elég, hogy a csapat kikapott 149-0-ra a madagaszkári bajnokságban, még a gárda edzőjét és négy játékosát is eltiltották. Pedig nem szabálytalankodtak és nem is sértettek meg senkit. Mindössze az edző utasítására saját kapujukba rugdosták a labdát, átlagban 36 másodpercenként.
A Madagaszkári Labdarúgó Szövetség eltiltással büntette az október 31-én világcsúcsot jelentő 149 öngólt szerző Stade Olympique l,Emyrne csapatának edzőjét és négy játékosát. Az öngólokra buzdító tréner, Zaka Be három évig nem dolgozhat a sportágban és még a meccseket sem látogathatja.

A bajnok Adema ellen 149-szer maga mögé nyúló kapus, Mamisoa Razafindrakoto, valamint az "öngólkirályok": Manitranirina Andrianiaina, Nicolas Rakotoarimanana és Dominique Rakotonandrasana a mostaniban már nem, csak a következő idényben szerepelhet.

A SOE edzője egy általa vitatott játékvezetői ítélet után szólította fel tanítványait a nem mindennapi taktika alkalmazására. Az elképzelése bevált: a konfliktust követően a labda átlagban 36 másodpercenként került Razafindrakoto hálójába. Még egy érdekessége volt a mérkőzésnek: a győztes alig találkozott a labdával.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!