Vince, Artúr
-3 °C
1 °C

Képtelen győzni a Dunaferr

2002.11.30. 16:15
Hiába játszott több, mint egy félidőt emberelőnyben a hazai pályán játszó Dunaferr, képtelen volt megszerezni a győzelemhez szükséges gólt a szervezetten játszó Siófok ellen. Ez azt jelenti, hogy Tornyi Barnabás csapata immár nyolcadik mérkőzése óta képtelen nyerni bajnoki találkozót.
Felázott talajú pálya fogadta a csapatokat, melyek ennek ellenére is viszonylag jó első félidőt produkáltak. A hazaiak jóval többet veszélyeztettek, ám a remekül védő Németh Gábor eszén egyszer sem tudtak túljárni.

A Dunaferr legnagyobb gólszerzési lehetőségét mégis Pantics a siófokiak védője hagyta ki, aki a 26. percben becsúszva szerelte Bükszegit, a labda elgurult a kapuijából kiinduló Németh mellett, de ő bravúros mozdulattal visszavetődött és védeni tudott.

A félidő zárásaként felgyorsultak az események. Előbb a vendégek rejklamáltak tizenegyest, amikor Csordást vitatható körülmények között szerelte Medic, majd a 43. percben Gaált állította ki a játékvezető. A siófoki játékos sárga lapot érően rúgott Rósába és mivel ez már a második volt neki, így jogos volt a kiállítás. (Az már Gaál butaságát jellemzi, hogy első sárgáját azért kapta, mert ápolása után engedély nélkül ment vissza a pályára.)

A második negyvenöt percet még nagyobb elszántsággal kezdték az emberelőnybe került hazaiak, de Németh kapuja továbbra is bevehetetlen volt számukra. Igaz kétszer is a hálóba találtak, de az 54. percben Lengyel gólját les miatt érvénytelenítette Világi játékvezető, majd a 69. percben Drobnjak lőtt érvénytelen gólt.

A záró félórában a Siófok is többször próbálkozott de gólt Csank János csapata sem tudott szerezni. Az eredmény tudatában a Siófok a tavaszi folytatásban még mindig reménykedhet az első hat közé kerülésben, míg a Dunaferr sorozatban nyolcadik mérkőzésén maradt nyeretlen

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!