Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Képtelen győzni a Dunaferr

2002.11.30. 16:15
Hiába játszott több, mint egy félidőt emberelőnyben a hazai pályán játszó Dunaferr, képtelen volt megszerezni a győzelemhez szükséges gólt a szervezetten játszó Siófok ellen. Ez azt jelenti, hogy Tornyi Barnabás csapata immár nyolcadik mérkőzése óta képtelen nyerni bajnoki találkozót.
Felázott talajú pálya fogadta a csapatokat, melyek ennek ellenére is viszonylag jó első félidőt produkáltak. A hazaiak jóval többet veszélyeztettek, ám a remekül védő Németh Gábor eszén egyszer sem tudtak túljárni.

A Dunaferr legnagyobb gólszerzési lehetőségét mégis Pantics a siófokiak védője hagyta ki, aki a 26. percben becsúszva szerelte Bükszegit, a labda elgurult a kapuijából kiinduló Németh mellett, de ő bravúros mozdulattal visszavetődött és védeni tudott.

A félidő zárásaként felgyorsultak az események. Előbb a vendégek rejklamáltak tizenegyest, amikor Csordást vitatható körülmények között szerelte Medic, majd a 43. percben Gaált állította ki a játékvezető. A siófoki játékos sárga lapot érően rúgott Rósába és mivel ez már a második volt neki, így jogos volt a kiállítás. (Az már Gaál butaságát jellemzi, hogy első sárgáját azért kapta, mert ápolása után engedély nélkül ment vissza a pályára.)

A második negyvenöt percet még nagyobb elszántsággal kezdték az emberelőnybe került hazaiak, de Németh kapuja továbbra is bevehetetlen volt számukra. Igaz kétszer is a hálóba találtak, de az 54. percben Lengyel gólját les miatt érvénytelenítette Világi játékvezető, majd a 69. percben Drobnjak lőtt érvénytelen gólt.

A záró félórában a Siófok is többször próbálkozott de gólt Csank János csapata sem tudott szerezni. Az eredmény tudatában a Siófok a tavaszi folytatásban még mindig reménykedhet az első hat közé kerülésben, míg a Dunaferr sorozatban nyolcadik mérkőzésén maradt nyeretlen