Szilárda
-4 °C
3 °C

Bajzát: mesterhármas és bokaficam

2002.11.30. 20:51
Szakadó esőben, a helyzeteit Bajzát révén jobban kihasználó Debrecen megérdemelten tartotta otthon a három pontot. A mérkőzés sajnos az indulatoktól és a súlyos sérülésektől sem volt mentes, hiszen Böőr és Bajzát hordágyon Böjte pedig vérző fejjel, tántorogva hagyta el a pályát.
A teljesen felázott pályán az első tíz perc után a játékosok a felismerhetetlenségig sárosak voltak. Mindkét gárda nagy vehemenciával szállt harcba, és a csúszós talajt kihasználva több távoli lövéssel is próbálkoztak. Azonban ezeket a kísérleteket nem koronázta siker, így többnyire a mezőnyben folyt a játék.

A 34. percben aztán megszerezte a vezetést az aktívabbnak tűnő Debrecen. Kiss bal oldali szögletét Szekeres megcsúsztatta, majd Sándor tette vissza a labdát középre, érkezett Bajzát, aki két méterről bombázott a kapuba. Hét perccel később pedig már kettővel ment a Loki.

Bajzát kapott remek labdát Kisstől, és mintegy tizenöt méterről lőtt a jobb alsó sarokba. Két perc sem telt el, és szépített az ETO. Jancetic tizenhét méteres kapura tartó lövése Nicsenkoról vissza pattant, Peric ismételt, az ő lövését azonban Tomic kiütötte. Ám pechjére éppen Nicsenko elé, aki öt méterről lőtt a hálóba.

Drámai eseményekkel kezdődött a második játékrész. Az oldalvonal mellett Böjte és Böőr ugrott fel a labdáért melyet nem, de egymást alaposan eltalálták. A földre esés után a debreceni játékos még a reklámtáblába is beverte a fejét, és hordágyon kellett levinni őt a pályáról. Mint kiderült lenyelte a nyelvét, azonnal korházba szállították, ahol enyhe agyrázkódást állapítottak meg nála. Böjte se járt sokkal jobban, igaz ő saját lábán, de vérző fejjel hagyta el a pályát.

Az eset után alaposan elszabadultak az indulatok előszeretettel rúgtak nagyokat egymásba a játékosok. A 63. percben Bajzát és Sebők ugrott egymásnak - természetesen Bajzát volt a bűnös - és úgy tűnt a játékvezető ki is állít valakit, ám végül megbékéltek egymással a felek. A játékvezető jóindulatának köszönhetően az esetet követő szöglet után Bajzát már háromgólos volt, miután Selymes beadását fejelte a kapuba.

Lakost annyira felbosszantotta az eset, hogy öt perccel később úgy rúgta fel az olimpiai válogatott csatárát, hogy le kellett cserélni. A hátralévő időben próbálkozott a Győr - a helyzetei is megvoltak - de nem sikerült már szépíteniük.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!