Szilvia
5 °C
16 °C

A Sopron simán verte a Kispestet

2002.11.30. 15:36
Sopronban az első negyedóra alatt gyors pengeváltásra került sor, a folytatásban azonban már csak a hazaiak akarata érvényesült. Csiszárék egy félidő alatt megnyugtató előnyre tettek szert, amit a folytatásban, csak megkellett őrizniük.
Hiába fogadkoztak a vendégek, hogy ezúttal idegenben is megmutatják, már a 6. percben hátrányba kerültek. Fehér jobboldali beadása nyomán a kispesti védők csak szemmel követték a labdát, melyre az ex-kispesti Tóth Mihály lecsapott és a kapuba lőtt. A hazai öröm azonban csak öt percig tarthatott, ekkor ugyanis egyenlített a Honvéd. Szép akció végén Hercegfalvi a Dubecztől kapott labdát visszagurította az érkező Bárányos elé, a vendégek kimagaslóan legjobb játékosa pedig tizenegy méterről a jobb alsó sarokba lőtt.

Újabb négy perc elteltével pedig ismét vezetett a Sopron. Dulca buktatta Javrujant a tizenhatoson belül és a jogos büntetőt Csiszár először még a jó irányba mozduló Tóth Józsefbe lőtte, de a kipattanót már könnyedén helyezte az üresen maradt kapu bal oldalába.

A vendégek nagy erőket mozgósítottak az egyenlítés érdekében, de nagyobb helyzete így is a Sopronnak volt, elég csak Majoros 41. percben lőtt kapufáját megemlíteni. A félidő vége előtt nem sokkal már a kapufa sem mentette meg a Kispestet az újabb góltól, amikor is Majoros passzát Javrujan tíz méterről bombázta a léc alá.

A második negyvenöt percben a hazaiak jól őrizték előnyüket, a kispestiekben pedig nem volt annyi átütő erő, hogy komoly veszélyt jelentettek volna Farkas kapujára. Komjáti András csapatának akciói jóval több veszélyt jelentettek, és az egyik után növelte is előnyét a hazai gárda.A 72. percben Perger tört előre, ám amikor beért a 16-oson belülre, Batrinu a földre vitte. Az újabb jogos büntetőt Somogyi végezte el, aki már elsőre se hibázott és ballal a kapu közepébe lőtt.

A lefújás előtt nem sokkal az agilis Borgulya - aki a pályára lépése utáni első percben sárga lapot kapott - egy szöglet után elékerülő labdát mintegy 18 méterről bombázott a kapuba, ezzel "szebbé téve" a búcsút a kispestieknek.

Ha a tavaszi folytatásban is így játszik a kispesti gárda, könnyen lehet, hogy az első osztálytól is el fog búcsúzni a csapat. . .

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?