Sámuel, Hajna
18 °C
32 °C

A Sopron simán verte a Kispestet

2002.11.30. 15:36
Sopronban az első negyedóra alatt gyors pengeváltásra került sor, a folytatásban azonban már csak a hazaiak akarata érvényesült. Csiszárék egy félidő alatt megnyugtató előnyre tettek szert, amit a folytatásban, csak megkellett őrizniük.
Hiába fogadkoztak a vendégek, hogy ezúttal idegenben is megmutatják, már a 6. percben hátrányba kerültek. Fehér jobboldali beadása nyomán a kispesti védők csak szemmel követték a labdát, melyre az ex-kispesti Tóth Mihály lecsapott és a kapuba lőtt. A hazai öröm azonban csak öt percig tarthatott, ekkor ugyanis egyenlített a Honvéd. Szép akció végén Hercegfalvi a Dubecztől kapott labdát visszagurította az érkező Bárányos elé, a vendégek kimagaslóan legjobb játékosa pedig tizenegy méterről a jobb alsó sarokba lőtt.

Újabb négy perc elteltével pedig ismét vezetett a Sopron. Dulca buktatta Javrujant a tizenhatoson belül és a jogos büntetőt Csiszár először még a jó irányba mozduló Tóth Józsefbe lőtte, de a kipattanót már könnyedén helyezte az üresen maradt kapu bal oldalába.

A vendégek nagy erőket mozgósítottak az egyenlítés érdekében, de nagyobb helyzete így is a Sopronnak volt, elég csak Majoros 41. percben lőtt kapufáját megemlíteni. A félidő vége előtt nem sokkal már a kapufa sem mentette meg a Kispestet az újabb góltól, amikor is Majoros passzát Javrujan tíz méterről bombázta a léc alá.

A második negyvenöt percben a hazaiak jól őrizték előnyüket, a kispestiekben pedig nem volt annyi átütő erő, hogy komoly veszélyt jelentettek volna Farkas kapujára. Komjáti András csapatának akciói jóval több veszélyt jelentettek, és az egyik után növelte is előnyét a hazai gárda.A 72. percben Perger tört előre, ám amikor beért a 16-oson belülre, Batrinu a földre vitte. Az újabb jogos büntetőt Somogyi végezte el, aki már elsőre se hibázott és ballal a kapu közepébe lőtt.

A lefújás előtt nem sokkal az agilis Borgulya - aki a pályára lépése utáni első percben sárga lapot kapott - egy szöglet után elékerülő labdát mintegy 18 méterről bombázott a kapuba, ezzel "szebbé téve" a búcsút a kispestieknek.

Ha a tavaszi folytatásban is így játszik a kispesti gárda, könnyen lehet, hogy az első osztálytól is el fog búcsúzni a csapat. . .