Judit
3 °C
7 °C

Mély gödörben a Videoton

2002.11.30. 16:54
A hétközi Magyar Kupa-forduló legnagyobb meglepetését a Videoton szolgáltatta, miután az alacsonyabb osztályú BKV-val szemben esett ki. Várhidi Péter játékosai hűek maradtak önmagukhoz, és a bajnoki forduló legnagyobb meglepetését is ők adták: hazai pályán kaptak ki a Békéscsabától.
Heves hazai rohamokkal kezdődött az összecsapás, ám a Dvéri által irányított alakulat képtelen volt gólra váltani meddő fölényét. Az első félóra zárásaként már a Békéscsaba is veszélyeztetett, a 24. percben Pomper az utolsó pillanatban tudott csak menteni Kereszturi elől.

A 30. percben pedig már vezetett is a Csaba. Bánföldi jobbról ívelt be szabadrúgást és a fehérvári védők csak nézték, ahogy Gavrilovic tíz méterről kapásból lőtt a kapuba. Tíz perccel később egyenlíthetett volna a Videoton, de a válogatottságról ábrándozó Tóth Norbert öt méterről képtelen volt bevenni a vendégek kapuját.

Valószínűleg nem ilyen folytatásról beszélt Várhidi Péter a szünetben. Hat perccel a fordulás után Keresztúri lépett ki Kovács indításával, majd miután lefutotta Pompert, Milintét is becsapta egy lövő csellel, majd higgadtan a bal sarokba lőtt.

A megnyugtató előny birtokában sorra vezette ezután is a támadásait az Előre, a 62. percben Bánföldi lövése után Vilotics a gólvonalról tudott tisztázni. Tíz perccel később pedik teljes volt a K.O. Keresztúri szöglete Milintéről Gavrilovic elé pattant, akinek nem okozott gondot három méterről a kapu közepébe lőni.

Hiába próbálkozott a hazai csapat, szépítenie csak a 88. percben sikerült Róth révén. Az egykori zalaegerszegi játékos Dvéri legurított szabadrúgását lőtte a bal felső sarokba.

Várhidi Péternek mindössze annyi lehet a vigasza, hogy az ő csapata lőtte a találkozó legszebb gólját. A Videoton őszi eredményeit figyelembe véve azonban már nem biztos, hogy sokáig lesz a Vidi az ő csapata. . .

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?