Tekla
8 °C
20 °C

Mély gödörben a Videoton

2002.11.30. 16:54
A hétközi Magyar Kupa-forduló legnagyobb meglepetését a Videoton szolgáltatta, miután az alacsonyabb osztályú BKV-val szemben esett ki. Várhidi Péter játékosai hűek maradtak önmagukhoz, és a bajnoki forduló legnagyobb meglepetését is ők adták: hazai pályán kaptak ki a Békéscsabától.
Heves hazai rohamokkal kezdődött az összecsapás, ám a Dvéri által irányított alakulat képtelen volt gólra váltani meddő fölényét. Az első félóra zárásaként már a Békéscsaba is veszélyeztetett, a 24. percben Pomper az utolsó pillanatban tudott csak menteni Kereszturi elől.

A 30. percben pedig már vezetett is a Csaba. Bánföldi jobbról ívelt be szabadrúgást és a fehérvári védők csak nézték, ahogy Gavrilovic tíz méterről kapásból lőtt a kapuba. Tíz perccel később egyenlíthetett volna a Videoton, de a válogatottságról ábrándozó Tóth Norbert öt méterről képtelen volt bevenni a vendégek kapuját.

Valószínűleg nem ilyen folytatásról beszélt Várhidi Péter a szünetben. Hat perccel a fordulás után Keresztúri lépett ki Kovács indításával, majd miután lefutotta Pompert, Milintét is becsapta egy lövő csellel, majd higgadtan a bal sarokba lőtt.

A megnyugtató előny birtokában sorra vezette ezután is a támadásait az Előre, a 62. percben Bánföldi lövése után Vilotics a gólvonalról tudott tisztázni. Tíz perccel később pedik teljes volt a K.O. Keresztúri szöglete Milintéről Gavrilovic elé pattant, akinek nem okozott gondot három méterről a kapu közepébe lőni.

Hiába próbálkozott a hazai csapat, szépítenie csak a 88. percben sikerült Róth révén. Az egykori zalaegerszegi játékos Dvéri legurított szabadrúgását lőtte a bal felső sarokba.

Várhidi Péternek mindössze annyi lehet a vigasza, hogy az ő csapata lőtte a találkozó legszebb gólját. A Videoton őszi eredményeit figyelembe véve azonban már nem biztos, hogy sokáig lesz a Vidi az ő csapata. . .