Etelka, Aletta
-3 °C
1 °C

Remek meccs, igazságos döntetlennel

2002.11.30. 15:42
Hiába szerzett három gólt az "állandó csere csatár" Radu Sabo az Újpest ellen, a Zalaegerszeg csak döntetlent tudott kiharcolni hazai környezetben. A vendégek az egykori válogatott csatár kettősnek, Horváthnak és Kovácsnak köszönhetik az egy pontot.
Újpesti szempontból remekül kezdődött a találkozó, hiszen már a negyedik percben vezetett a lila-fehér alakulat. Sloncik indította Horváth Ferencet, a labda elment Csóka előtt, így a csatár betörhetett a hazai tizenhatoson belülre, és kilenc méterről higgadtan lőtt a bal alsó sarokba. Ezt volt az első újpesti akció a mérkőzésen.

A 10. percben egyenlíthetett volna a ZTE, de az újpesti védők között kilépő Faragót Kunzo még a tizenhatos előtt utolérte és szerelni tudta. Faragó jobb oldali beadása mindenki felett átszállt, a hosszú oldalon érkezett Sabo, akinek még arra is volt ideje, hogy lekezelje a labdát, majd tíz méterről a kapuba helyezett.

Három perccel később pedig már előnyben is volt Bozsik Péter együttese. Ljubojevic tört előre, remekül játszott Radu Sabóhoz aki öt méterről nem hibázott. Két perccel később pedig ritkán látható szerencsés góllal egyenlített az Újpest. Turi a tizenhatoson kívülre futva tisztázott Horváth elől, ám pechjére a labda, a közelben ólálkodó Kovács elé pattant, aki 22 méterről emelt az üresen árválkodó kapuba.

A félidő vége előtt azonban Sabo révén ismét megszerezte a vezetést a zalai gárda. Kocsárdi pontos középre adását Faragó próbálta meg ollózó mozdulattal a kapuba juttatni, de Juhár meglökte légi útja során a támadót, így Szarka játékvezető jogosan ítélt büntetőt. A tizenegyest Radu Sabo a kapu bal oldalába lőtte. A játékrész hátralévő idejében aztán már többet foglakoztak egymással, mint a labdával a játékosok.

A második félidő elején Kocsárdi próbálkozott lövéssel, ám kísérlete az oldalhálóban kötött ki. Egyórányi játék után ismét egyenlíteni tudott a fővárosi gárda. Rósa Henrik balról ívelt be egy szabadrúgást, középen Horváth emelkedett a legmagasabbra és a bal sarokba bólintotta a labdát.

Hat perccel később akár a vezetést is megszerezhették volna a lilák, ám Horváth nem tudta kihasználni Csóka hibáját, így Turi - ha nehezen is - de menteni tudott. A lefújás előtt nem sokkal Simek és Ljubojevic akaszkodott össze az oldalvonalnál, minek következményeként Simek piros, míg a zalai játékos sárga lapot kapott.

Az utolsó percekben a hazaiak mindent megtettek, hogy megszerezzék a győzelemhez szükséges gólt, ám Budisa a 83. percben a legnagyobb helyzetet is képes volt kihagyni. A hazaiak akarására jellemző, hogy előbb Tamásit kellett lecserélni, miután összefejelt Saboval és felrepedt a fejbőre, majd Juhár ütközött - ki mással, mint Saboval - és kifordult válla miatt nem tudta folytatni a játékot.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!