Valér
-2 °C
0 °C

Tömegverekedés a dél-afrikai kupadöntőn

2002.12.01. 14:43
A nézőknek nem tetszett a játékvezető egy ítélete, így üvegeket és különböző tárgyakat dobáltak a pályára. A meccs félórára félbeszakadt, majd sikerült békében befejezni. A rendőrök ezalatt menekültek.
Három súlyos sérültje van azoknak a zavargásoknak, amelyek a dél-afrikai labdarúgó kupadöntő során törtek ki Johannesburgban. A Kaizer Chiefs-Jomo Cosmos találkozón egy vitatott bírói ítélet után a játék fél órára félbeszakadt, mert a nézők üvegpalackokat dobáltak be a pályára.

Fabian McCarthyt, a Chiefs futballistáját és egy partjelzőt a fején, egy rendőrt pedig a mellkasán találtak el. A biztonságiak képtelenek voltak megfékezni a dühöngő szurkolókat az FNB-arénában, és inkább elmenekültek.

Ngconde Balfour sportminiszter élesen kifogásolta a döntést, hogy a rendbontás ellenére folytatódott a mérkőzés, melyet egyébként a Cosmos nyert meg 1-0-ra.

Tavaly áprilisban a Kaizer Chiefs-Orlando Pirates találkozón, a szintén johannesburgi Ellis Park-stadionban kitört tömegpániknak 43 halálos áldozata volt.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!