Etelka, Aletta
-5 °C
0 °C

Gera gólja döntötte el az örökrangadót

2002.12.01. 19:14
Rengeteg szabálytalansággal tarkított összecsapáson a Fradi megérdemelten nyert az MTK ellen az örökrangadón. Az őszi "odavágóhoz" hasonlóan most is kiállítottak egy hazai védőt, és most is csak egy gól született és most is a vendégcsapat diadalmaskodott.
Az első percekben többet foglalkoztak egymással a játékosok, mint a labdával. A 8. percben végre futballra emlékeztető jelenet is volt, Zavadszky próbálkozott mintegy 18 méterről lövéssel, ám Szűcs hárítani tudott.

Az első negyedóra végén megszerezte a vezetést a Fradi. Gera az MTK térfelének közepén kapott labdát, Egy megkerülős csellel becsapta Komlósit, majd a tizenhetoson belül ütközött az őt szerelni akaró Elekkel és a kapujából kiinduló Hajduval. A zöld-fehérek támadója eszmélt leghamarabb, odamászott a sárban álló labdához és félig a földön ülve a léc alá lőtte azt.

Megdobált kínai
A nézőtéren nyugodt hangulat uralkodott a Hidegkuti-stadionban, a labdarúgó NB I őszi záró fordulójának rangadója előtt, de a pályán kívül kisebb rendzavarás történt. A Hungária körúti villamosmegállóban ugyanis néhány ferencvárosi szurkoló egy kínai állampolgárral került összetűzésbe. Az ázsiai férfi kést rántott, de elfutott, miután a drukkerek üvegekkel megdobálták.

Alig két perccel később egyenlíthetett volna az MTK. Egy előreívelt labdát Ferenczi csúsztatott meg, Rednic 10 méterről fordulásból lőtt, Szűcs bravúrral tenyerelte a kapu fölé a labdát. Nyolc perccel később pedig Zavadszky is gólt szerezhetett volna, ám a Ferenczitől kapott remek labdát éles szögből mellé lőtte.

A félidő vége előtt nem sokkal, Tököli becsapta Komlósit, aki elesett ám így is megpróbált szerelni. Ez sikerült is neki, ám a labda közben végig gurult a kezén, Bede azonban nem ítélt büntetőt. Annak ellenére, hogy rengeteg apró szabálytalanság tarkította a mérkőzést, a pálya talajához képest remek színvonalú első félidőt produkál a két "Várszegi-csapat".

A második félidőt aktívabban kezdte a hazai gárda, ám a Fradi kontráiban legalább annyi gólveszély volt. Bő egyórányi játék után megfogyatkozott az MTK. Lipcsei ulépett volna ki a hazai térfélen, eltolta a labdát Komlósi mellett, ám az MTK védője nyújtott lábbal, talppal beleszállt a Fradi csapatkapitányába, így Bede jogosan állította ki.

Pro -és kontra-licence
A kiállított játékos levonulásakor szóváltásba keveredett egy nézővel, ám a kölcsönös anyázáson kívül nem történt semmi. Azaz mégis. A következő héten ünnepélyes keretek között a legmagasabb Európában is elfogadott edzői papírjait átveszi Egervári Sándor, aki ezúttal nem játékosát nyugtatta, vagy zavarta az öltözőbe, hanem kiszólt a nézőnek: Mi a f...t dumálsz baszd meg?

A 76. percben Lipcsei szabadrúgása megpattant Hajdu előtt, ám az MTK kapusa így is hárítani tudta a veszélyes lövést. Három perccel később Zavadszky szögletét Szmiljanics senkitől sem zavartatva fejelhette kapura, ám a labda a felső kapufán csattant. Egy perc elteltével Gera léphetett ki, ám Elek beérte és a tizenhatoson belül becsúszva szerelni tudta.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!