Etelka, Aletta
-3 °C
1 °C

Az edzőjével szkanderozik Ronaldinho

2002.12.04. 15:32
A Paris Saint Germain ásza, a friss világbajnok Ronaldinho addig nem hajlandó pályára lépni, amíg Luis Fernandez ül a csapat kispadján. A vezetőség azonban kitart a tréner mellett. Vagy mégsem.
A nyári koreai-japán labdarúgó világbajnokságon az angolok ellen mesés gólt szerző brazil Ronaldinho kijelentette, nem hajlandó pályára lépni jelenlegi klubcsapatában, a Paris Saint Germain-ben. Sőt, amint lehet, szeretne eligazolni a francia fővárosból.

Ronaldinho egész egyszerűen nem tud együtt dolgozni a gárda vezetőedzőjével Luis Fernandez-el. Vitájuk nem új keletű, a játékos kötetlen pozícióban szeretne játszani, míg edzője szigorú rendszerbe próbálja beépíteni. Fernandez hajthatatlan, mint mondta: a csapatban mindenkinek megvan a maga feladata, senki nem játszhat a saját elképzelései szerint.

A klub vezetősége kitart Fernandez mellett, ugyanakkor szeretnék megtartani legértékesebb játékosukat is - legalább nyárig. Ám ha mégis választani kényszerülnek, valószínűbb, hogy a trénertől válnak meg. Ehhez a lépéshez még indokot sem nehéz találni, hiszen a csapat igen gyengén szerepel, a legutóbbi öt fordulóban mindössze egy pontot szerzett.

Erre enged következtetni, a L'Equipe című francia lap információja, mely szerint a csapatvezetés előre haladott tárgyalásokat folytat az argentin Carlos Bianchival, a vezetőedzői poszt betöltéséről. A klubelnök tagad, de senki nem lenne meglepve, ha Ronaldinho a jövő héten már kezdő lenne.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!