Antal, Antónia
3 °C
9 °C

Egy félidő sárdagasztás, egy félidő foci

2002.12.06. 20:14
Az első félidő nem hozott valami nagy játékot a 13. fordulóból elhalasztott Kispest-Fradi összecsapáson. A folytatásban azonban a botrányos állapotú pályához képest, viszonylag jó meccset játszott a két gárda. Egyórányi játék után három perc alatt szereztek három gólt, és miután ebből a Fradi lőtt kettőt, így meg is nyerte a találkozót. Győzelmének köszönhetően a zöld-fehérek átvették a vezetést a táblázaton.
Amint az várható volt, borzalmas körülmények fogadták a csapatokat a Bozsik-tadionban. Persze rálehet fogni ezt az időjárásra is, de az elmúlt héten - a televízió által is közvetített - Debrecen -Győr összecsapáson a 80. perc környékén nézett úgy ki a gyep, mint Kispesten a 2. percben.

Így nem is nagyon alakulhatott ki folyamatos játék, a játékosok már annak is örültek, ha egy sprint után megtudtak állni. Az első lehetőség Bárányos előtt lehetett volna, de az egyébként technikás játékos egyszerűen képtelen volt átvenni a labdát az irreális talajon. Válaszként Gera bombázott kapura, ám Tóth magabiztosan fogta a kapu közepébe tartó lövést.

Kevés játék, sok szabálytalanság

Sajnos az is a talaj számlájára írható, hogy rengeteg rossz ütemű becsúszás tarkította a találkozót, minek következtében igen sokat vitatkoztak egymással és a játékvezetővel a játékosok. Az első félidőben így is a Fradi tűnt aktívabbnak, ám komoly lehetőség csak az utolsó percekben adódott, előbb Dubecz, majd Lipcsei lőtt kapura, de Szűcs és Tóth is magabiztosan védett.

Minden bizonnyal az is a labdarúgásra alkalmatlan pálya számlájára írható, hogy Bárányost (combizom szakadás) a 30., Bálintot (szalagszakadás) pedig a 47. percben kellett lecserélni sérülés miatt. . .

A második félidőben Hanacsek játékvezető is alkalmazkodott a pályához: borzalmas volt. Rengeteg rossz itélettel dühítette mindkét csapat szurkolóit. Az 55. percben Gera szólója után ismét Tóthnak kellett bravúrral hárítania.

Két perc-két Fradi gól

Bő egyórányi játék után azonban már a kapus sem segített a Kispesten. Szkukalek indította remekül a bal oldalon Tökölit, aki középre adott. Úgy tűnt a beadás átszáll a középen érkező Jovics felett, de érkezett a második hullámban Lipcsei, aki nyolc méterről lőtt a jobb alsó sarokba. Egy perc elteltével pedig már kettővel vezetett a Fradi.

Lipcsei ívelt a kispesti térfél közepéről előre egy szabadrúgást melyre Tóth rosszul jött ki. Gera fejelhetett, labda azonban elkerülte volna a hazai kaput, de Tököli az alapvonalról visszafejelte azt, Gera pedig a földről felugorva akart a hálóba lőni, ám kipattant a labda. A Fradi szerencséjére pont Kriston elé, aki négy méterről bombázott a léc alá.

Gyors kispesti válasz

Még ugyanebben a percben szépített a Kispest. Torghelle passzolt a lendületből érkező Harcegfalvi elé, aki eltolta a labdát Balogh mellett, majd a kilépő Szűcs felett lőtt a Fradi kapujába. A folytatásban a hazaiak mindent egy lapra téve támadtak, ám komoly gólhelyzetet már nem tudott kialakítani.

A Ferencváros győzelmének köszönhetően az első helyen várhatja a tavaszi rajtot, míg a Kispest továbbra is maradt a táblázat utolsó helyén.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!