Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Egy félidő sárdagasztás, egy félidő foci

2002.12.06. 20:14
Az első félidő nem hozott valami nagy játékot a 13. fordulóból elhalasztott Kispest-Fradi összecsapáson. A folytatásban azonban a botrányos állapotú pályához képest, viszonylag jó meccset játszott a két gárda. Egyórányi játék után három perc alatt szereztek három gólt, és miután ebből a Fradi lőtt kettőt, így meg is nyerte a találkozót. Győzelmének köszönhetően a zöld-fehérek átvették a vezetést a táblázaton.
Amint az várható volt, borzalmas körülmények fogadták a csapatokat a Bozsik-tadionban. Persze rálehet fogni ezt az időjárásra is, de az elmúlt héten - a televízió által is közvetített - Debrecen -Győr összecsapáson a 80. perc környékén nézett úgy ki a gyep, mint Kispesten a 2. percben.

Így nem is nagyon alakulhatott ki folyamatos játék, a játékosok már annak is örültek, ha egy sprint után megtudtak állni. Az első lehetőség Bárányos előtt lehetett volna, de az egyébként technikás játékos egyszerűen képtelen volt átvenni a labdát az irreális talajon. Válaszként Gera bombázott kapura, ám Tóth magabiztosan fogta a kapu közepébe tartó lövést.

Kevés játék, sok szabálytalanság

Sajnos az is a talaj számlájára írható, hogy rengeteg rossz ütemű becsúszás tarkította a találkozót, minek következtében igen sokat vitatkoztak egymással és a játékvezetővel a játékosok. Az első félidőben így is a Fradi tűnt aktívabbnak, ám komoly lehetőség csak az utolsó percekben adódott, előbb Dubecz, majd Lipcsei lőtt kapura, de Szűcs és Tóth is magabiztosan védett.

Minden bizonnyal az is a labdarúgásra alkalmatlan pálya számlájára írható, hogy Bárányost (combizom szakadás) a 30., Bálintot (szalagszakadás) pedig a 47. percben kellett lecserélni sérülés miatt. . .

A második félidőben Hanacsek játékvezető is alkalmazkodott a pályához: borzalmas volt. Rengeteg rossz itélettel dühítette mindkét csapat szurkolóit. Az 55. percben Gera szólója után ismét Tóthnak kellett bravúrral hárítania.

Két perc-két Fradi gól

Bő egyórányi játék után azonban már a kapus sem segített a Kispesten. Szkukalek indította remekül a bal oldalon Tökölit, aki középre adott. Úgy tűnt a beadás átszáll a középen érkező Jovics felett, de érkezett a második hullámban Lipcsei, aki nyolc méterről lőtt a jobb alsó sarokba. Egy perc elteltével pedig már kettővel vezetett a Fradi.

Lipcsei ívelt a kispesti térfél közepéről előre egy szabadrúgást melyre Tóth rosszul jött ki. Gera fejelhetett, labda azonban elkerülte volna a hazai kaput, de Tököli az alapvonalról visszafejelte azt, Gera pedig a földről felugorva akart a hálóba lőni, ám kipattant a labda. A Fradi szerencséjére pont Kriston elé, aki négy méterről bombázott a léc alá.

Gyors kispesti válasz

Még ugyanebben a percben szépített a Kispest. Torghelle passzolt a lendületből érkező Harcegfalvi elé, aki eltolta a labdát Balogh mellett, majd a kilépő Szűcs felett lőtt a Fradi kapujába. A folytatásban a hazaiak mindent egy lapra téve támadtak, ám komoly gólhelyzetet már nem tudott kialakítani.

A Ferencváros győzelmének köszönhetően az első helyen várhatja a tavaszi rajtot, míg a Kispest továbbra is maradt a táblázat utolsó helyén.