Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Reménykedik az MLSZ

2002.12.09. 15:01
"Nagy előny lehet, hogy egyedül pályázunk" - mondta az MLSZ elnöke a 2008-as Európa Bajnokság megrendezéséről szóló döntés előtti sajtótájékozattóján. Mindenki bizakodik.
Nyugodt lelkiismerettel várhatjuk az UEFA végrehajtó bizottságának döntését, "hiszen 1999 óta a magyar szövetség mindent megtett a sikeres előkészítés és pályázati munka érdekében" - mondta Bozóky Imre, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke a 2008-as foci Európa Bajnokság megrendezéséről szóló döntés előtt három nappal, a szövetség sajtótájékkoztatóján..

Bozóky arról is beszélt, hogy kollégáival az elmúlt hetekben európai körúton vettek részt, és személyesen tájékoztattak minden döntéshozót a magyar pályázat lényegérő. A magyar esélyekkel kapcsolatban elmondta: "Nagy előny lehet, hogy egyedül pályázunk, hiszen az egységes adó- és jogrendszer sokat segíthet a zökkenőmentes lebonyolításban. Mellettünk szólhat, hogy az egész régió számára rendeznénk ezt a rangos rendezvényt, s alacsonyabb árszínvonallal is elősegíthetnénk, hogy a szomszédos országok futballrajongóit idecsalogassuk".

A válogatott megtette a magáét

Gellei Imre szövetségi kapitány megállapította: a magyar válogatott az Európa-bajnoki selejtezőkön bizonyította, a nemzeti csapat sem gyenge láncszem a magyar pályázatban.

Huszár István, az MLSZ nemzetközi osztályának vezetője, a magyar pályázati munka vezető munkatársa értékelte az eddigi munkát: A legfontosabb állomások között felelevenítette a pályázati szándék februári megerősítését, a stockholmi kiállítást az UEFA kongresszusán, a pályázat májusi benyújtását, a szeptemberi inspekciós látogatást.

Jó reményekkel indul a magyar pályázat

Huszár összegzésként elmondta, hogy értékelése, és az UEFA valamint a vetélytársak visszajelzése alapján az eddigi munka sikeres volt, a magyar pályázat képviselői jó reményekkel várhatják a helyszínről határozó végső döntést.

A magyar pályázat másik vezetője, Makray Balázs arról beszélt, hogy - noha sok jelentős állomáson túl vagyunk már - talán a legfontosabb hét kezdődött a végső siker szempontjából. A pályázati munka (beleértve minden költséget) eddig mintegy 270 millió forintba került, ami első hallásra soknak is tűnhet, de összehasonlítva a vetélytársak kormányai által erre a célra fordított összeggel, kimondottan visszafogott költségvetéssel dolgoztak a magyar pályázat szakemberei.

A delegáció programja
Az MLSZ és az EB 2008 Kft. delegációja hétfő este utazik Svájcba, ahol kedden sajtótájékoztatót tart és megtartja a szerdai magyar prezentáció főpróbáját. Szerdán Nyonban lesz az utolsó prezentációs lehetőség, a magyarok 15.00 órakor kerülnek sorra, és a negyedórás bemutató után az UEFA szakembereinek a kérdéseire válaszolnak.

A döntést a nemzeti válogatottak bizottsága és a végrehajtó bizottság csütörtök délelőtti ülésén hozzák meg Nyonban, az UEFA központjában. Az eredményre - amelyet a határozat után Genfben először a pályázóknak, majd a sajtónak jelentenek be - várhatóan délig, kora délutánig kell majd várni.