Timót, Xénia
-4 °C
3 °C

Reménykedik az MLSZ

2002.12.09. 15:01
"Nagy előny lehet, hogy egyedül pályázunk" - mondta az MLSZ elnöke a 2008-as Európa Bajnokság megrendezéséről szóló döntés előtti sajtótájékozattóján. Mindenki bizakodik.
Nyugodt lelkiismerettel várhatjuk az UEFA végrehajtó bizottságának döntését, "hiszen 1999 óta a magyar szövetség mindent megtett a sikeres előkészítés és pályázati munka érdekében" - mondta Bozóky Imre, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke a 2008-as foci Európa Bajnokság megrendezéséről szóló döntés előtt három nappal, a szövetség sajtótájékkoztatóján..

Bozóky arról is beszélt, hogy kollégáival az elmúlt hetekben európai körúton vettek részt, és személyesen tájékoztattak minden döntéshozót a magyar pályázat lényegérő. A magyar esélyekkel kapcsolatban elmondta: "Nagy előny lehet, hogy egyedül pályázunk, hiszen az egységes adó- és jogrendszer sokat segíthet a zökkenőmentes lebonyolításban. Mellettünk szólhat, hogy az egész régió számára rendeznénk ezt a rangos rendezvényt, s alacsonyabb árszínvonallal is elősegíthetnénk, hogy a szomszédos országok futballrajongóit idecsalogassuk".

A válogatott megtette a magáét

Gellei Imre szövetségi kapitány megállapította: a magyar válogatott az Európa-bajnoki selejtezőkön bizonyította, a nemzeti csapat sem gyenge láncszem a magyar pályázatban.

Huszár István, az MLSZ nemzetközi osztályának vezetője, a magyar pályázati munka vezető munkatársa értékelte az eddigi munkát: A legfontosabb állomások között felelevenítette a pályázati szándék februári megerősítését, a stockholmi kiállítást az UEFA kongresszusán, a pályázat májusi benyújtását, a szeptemberi inspekciós látogatást.

Jó reményekkel indul a magyar pályázat

Huszár összegzésként elmondta, hogy értékelése, és az UEFA valamint a vetélytársak visszajelzése alapján az eddigi munka sikeres volt, a magyar pályázat képviselői jó reményekkel várhatják a helyszínről határozó végső döntést.

A magyar pályázat másik vezetője, Makray Balázs arról beszélt, hogy - noha sok jelentős állomáson túl vagyunk már - talán a legfontosabb hét kezdődött a végső siker szempontjából. A pályázati munka (beleértve minden költséget) eddig mintegy 270 millió forintba került, ami első hallásra soknak is tűnhet, de összehasonlítva a vetélytársak kormányai által erre a célra fordított összeggel, kimondottan visszafogott költségvetéssel dolgoztak a magyar pályázat szakemberei.

A delegáció programja
Az MLSZ és az EB 2008 Kft. delegációja hétfő este utazik Svájcba, ahol kedden sajtótájékoztatót tart és megtartja a szerdai magyar prezentáció főpróbáját. Szerdán Nyonban lesz az utolsó prezentációs lehetőség, a magyarok 15.00 órakor kerülnek sorra, és a negyedórás bemutató után az UEFA szakembereinek a kérdéseire válaszolnak.

A döntést a nemzeti válogatottak bizottsága és a végrehajtó bizottság csütörtök délelőtti ülésén hozzák meg Nyonban, az UEFA központjában. Az eredményre - amelyet a határozat után Genfben először a pályázóknak, majd a sajtónak jelentenek be - várhatóan délig, kora délutánig kell majd várni.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!