Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Rendezünk-e foci Eb-t?

2002.12.10. 15:47
Forest, az Index tmk-vezetője annyira biztos Magyarország sikerében 2008-as labdarúgó Európa-bajnokság rendezéséért folytatott versenyben, hogy tétben fogadott rá. De nem mindenki ilyen bizakodó. Sőt.
Az Index "Rendezünk-e Eb-t?" kutató csoportja több sportban járatos közéleti személyiséget keresett meg, szerintük mennyi esélyünk van a hat év múlva sorra kerülő kontinensviadal megrendezésére.

Esélyünk mint Szálasinak a főtárgyaláson

Farkasházy Tivadar szerint erre annyi esélyünk van, mint neki megnyerni a lottó ötöst. Mielőtt azonban komoly fejszámolásokat végeznének, elmondjuk: Farkasházy nem lottózik. Szerinte ez az egész az év vicce, de ha az UEFA illetékesei mégis úgy döntenének, hogy Magyarország rendezheti az Eb-t, ő szívből tudna neki örülni.

Azonban szerinte, mint gyakorlott meccsre járó szerint, erre annyi esélyünk van, mint Szálasinak volt a főtárgyaláson. Amíg nálunk a szurkolók inkább egymással, mint a meccsel foglalkoznak, amíg stadionokban kapható szendvicseknek maximum az évjáratát lehet megtippelni, addig ne ábrándozzunk. Talán akkor lenne esélyünk, ha az alapján döntenének, hol költötték a legtöbbet a beléptető rendszerekre -zárta mondandóját.

Miért nem síugró vagy biatlon vb?

Hasonló véleményen volt Havas Henrik is, aki szerint nem sok esélyünk van, hiszen a futballunk is és stadionjaink is a két világháború közötti időket idézik. Józan ésszel, ilyet nem talál ki az ember, ez az egész egy propaganda-trükk volt az előző kormánytól -vélte Havas.

Ennél csak egy hülyébb ötletet hallott - mondta - az pedig a budapesti olimpia megrendezése. Ennyi erővel pályázhatnánk síugró vagy biatlon vb-re is. Véleménye szerint az osztrák-svájci pályázatnak van a legtöbb esélye, aminek örülne is, hiszen nem kellene messzire utaznia jó focit nézni.

Détári: Nem érdekel

Az éppen Vietnamba készülő, egykori világválogatott labdarúgónk Détári Lajos a kérdésre tömören válaszolt: Engem nem érdekel ez az egész - mondta, majd elköszönt és letette a telefont.

Csőtönyi Sándor, a Magyar Ökölvívó Szövetség elnöke szerint nincs értelme hiú ábrándokat kergetni, hiszen reálisan nézve semmi esélyünk nincs. A bokszolók első embere úgy véli erősebb kormány lobbival, talán még lehetett volna keresnivalónk, de így nem sok. Ám ő örülne a legjobban, ha mégis tévedne, azonban úgy érzi a török-görög pályázat lesz a befutó.

Kokó az optimista

A sok pesszimista (vagy reális?) értékelés után egy pozitív is. Kovács "KoKó" István úgy véli az üzleti érdekek még erősebbek, mint a sportértékek, de ennek ellenére bizakodó. Szerinte jó lenne, az országnak pedig jót tenne, az Eb-rendezés, de ugyanilyen örömmel fogadna egy sikeres olimpiai pályázatot, vagy egy BL -döntőt is.

Mint mondta, a futballvezetőknek is nyitni kellene Kelet-Európa felé, és észrevenni, hogy nem csak a pénzes nagyhatalmak tudnak színvonalas nemzetközi versenyeket rendezni. Csütörtökön eldől: Forest fizeti vagy eszi a csokikat.