Etelka, Aletta
-5 °C
0 °C

Az első körben elvérzett a magyar Eb-pályázat?

2002.12.12. 13:04
Az Európai Labdarúgó Szövetség(UEFA) Végrehajtó Bizottsága csütörtökön nyoni ülésén úgy döntött, hogy Magyarországot nem tartja alkalmasnak arra, hogy otthont adjon a 2008-as Európa-bajnokságnak. A magyar pályázat az első körben kiesett. A továbbjutók: Skócia és Írország, Auszria és Svájc, Görögország és Törökország valamint az északi pályázat.
Három évvel ezelőtt az osztrákokkal, most egyedül szállt versenybe Magyarország a labdarúgó Európa-bajnokság rendezési jogáért. A magyar delegáció miután bemutatta a prezentációját, bizakodva várta a csütörtök déli döntést, és úgy vélték, hogy mindent megtettek azért, hogy ezúttal ne sikertelenül záruljon a küldetés.

Csütörtökön délben, amikorra a döntéshozatalt ígérték, még semmit sem lehetett tudni, a végrehajtó bizottság ugyanis még ülésezett. Fél egy után azonban az osztrák televízió világgá kürtölte a hírt: a magyar pályázat az orosszal és a bosnyák-horváttal egyetemben az első körben elvérzett.

Az Index az MLSZ helyszínen tartózkodó sajtófőnökétől azt az értesítést kapta, hogy ez az információ a Nemzeti Válogatottak Bizottságától származhat, ők is hallottak róla, ők azonban úgy tudják - ugyanezen forrásból -, hogy még versenyben vannak. Ezt hivatott megerősíteni Alfred Ludwig, az Osztrák Labdarúgó Szövetség főtitkára is, aki szerint eddig senki nem kapott olyan információt, mely szerint pályázatát már elutasították.

Pár perccel egy óra előtt kiderült: az osztrákok tv-ben elhangzott tény volt igaz, a Nemzeti Sport is megerősítette sok más tekintélyes nemzetközi lappal együtt, hogy Magyarország nem került be a legjobb négybe. Bekerült ellenben Ausztria és Svájc, Skócia és Írország, Görögország és Törökország valamint az északi pályázat. vagyis: az EU-n kívüli országok gyorsan elhullottak. A négy közül a befutót pillanatnyilag választják ki.

Nem sokkal később azonban teljesen ellentétes hírek láttak napvilágot! A nemzeti válogatottakat felügyelő bizottság üléséről kiszivárgott hírek szerint ugyanis Magyarország túljutott az első körön, bent van az első négy pályázó között. Az MLSZ képviselői ezzel egyúttal cáfolták az osztrák hírügynökség korábbi értesülését, mely szerint a magyar pályázat már az első fordulóban kiesett volna.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!