Tekla
8 °C
20 °C

Ronaldo Angliába szerződne

2002.12.20. 15:08
Remekül érzi magát Madridban a világbajnokság gólkirálya, azonban a későbbiekben szeretné magát kipróbálni Angliában is. Előbb azonban bizonyítani akarja, hogy jó játékos és BL-t akar nyerni jelenlegi csapatával.
"A világbajnoki cím mellé most már a Bajnokok Ligája trófeáját is meg akarom nyerni. Boldog vagyok Madridban, még sokáig itt akarok maradni, s rövidesen bebizonyítom, hogy milyen jó játékos vagyok" - mondta Ronaldo, akit az elmúlt hetekben négy különböző szavazáson is (FIFA, a France Football, World Soccer és Onze Mondial) az év játékosának választottak.

A világbajnok, vb-gólkirály labdarúgó úgy érzi, egyre közelebb kerül csúcsformájához, így bízik abban, hogy hamarosan elnémítja a Real Madrid szurkolóinak szkeptikusabbjait. Tudom, hogy sokan még mindig kételkednek bennem, de már nem sokáig lesz okuk a fanyalgásra - tette hozzá a brazil fenoméni.

A távlati cél: Anglia

A 26 éves csatársztár távlati terveiben Anglia is szerepel, mindenképpen meg akarja ismerni a világ egyik legjobb bajnokságát. Állítása szerint naprakész információkkal rendelkezik a Premier League-ről, elsősorban az Arsenalt erősítő honfitársa, Gilberto Silva, valamint angol klubtársa, Steve McManaman révén.

Csodálom az Arsenalt és a Manchester Unitedet, mindkét klub hatalmas hagyományokkal rendelkezik, és jelenleg is Európa legjobbjai közé tartozik. Gilbertótól már számtalan dicséretet hallottam, s Steve is szépeket mesél az angol futballról - jelentte ki Ronaldo.