Valér
-2 °C
0 °C

A Milan telelhet az élen

2002.12.22. 18:23
Az olasz bajnokság tizenötödik fordulójában hazai pályán maradt gólképtelen a Milan a szerény képességű Brescia ellen, ez pedig két pontjába került. Ennek ellenére az élen maradtak a piros-feketék, igaz pontszámban befogta őket az Inter, amelyik Parmában nyert. Ezúttal a Lazio nem tudott nyerni a Bologna ellen, a Juventus idegenbeli győzelme ellenére is csak az ötödik.
A szombati mérkőzéseken az idegenbeli csapatok lőtték a győztes gólokat. Az újonc Modena otthonában az Udinese bizonyult jobbnak, Pinzi találatával, ám a mérkőzés nem emiatt a gól miatt fog bevonulni a történelembe, hanem azért, mert több mint három órán keresztül tartott a reflektorok meghibásodása miatt.

Az élmezőny:
1. AC Milan 33 pont
2. INter 33
3. Lazio 32
4. Chievo 29 (26-13)
5. Juventus 29 (23-12)
6. Bologna 27
A Roma is megszerezte a három pontot, így némi nyugalom költözhet a csapat háza tájára, ám a Farkasok hívei csak az eredménynek örülhettek, a mutatott játéknak aligha. Pedig a brutális belemenésekkel tarkított találkozón a kieső helyen álló Torino sem brillírozott, mégis sokkal több helyzetet volt képes kialakítani, igaz ezeket ki is hagyták. A fővárosiak ugyanakkor az argentin Samuel révén bevitték a győztes gólt a második félidő elején. A védő, Samuel a múlt heti Reggina elleni meccsen is fontos gólt ért el, hiszen a negyedik percben juttatta vezetéshez csapatát.

A meglepetések vasárnapra maradtak: a két éllovas ugyanis nem tudott nyerni. Kétségkívül a Milan betlije a nagyobb szenzáció, hiszen a Brescia ellen azért illett volna nyernie. A vendégek azonban igen jól megszervezték a védelmüket, a Sevcsenkóval és Inzaghival felálló hazaiak pedig nem tudták feltörni ezt. (Rivaldo sérülése miatt nem játszhatott.)

A Lazio a Bologna ellen szenvedett, és Claudio Lopez ugyan előnyt szerzett, Zaccardo a második félidőben egyenlített. A hazaiak nagy erőket mozgósítottak a hajrában egy kiállítást ki is harcoltak, az eredmény azonban már nem változott.

A pontvesztésnek köszönhetően az Inter visszafoglalta a második pozíciót. Jóllehet Vieri és Crespo sem léphetett pályára Parmában, Cúper csapata elhozta a pontokat. Di Biagio és Recoba tizenegyestalálatára ugyanis csak Mutu volt képes válaszolni.

Eredmények:
Modena-Udinese 0-1
Torino-Roma 0-1
AC Milan-Brescia
Atalanta-Empoli 2-2
Chievo-Como 2-0
Lazio-Bologna 1-1
Perugia-Juventus 0-1
Reggina-Piacenza 3-1
Nagy szerencséje volt ugyanakkor a Juventusnak. A Zebrák már túl a rendes játékidőn szerezték meg a győztes gólt a Perugia otthonában, Camoranesi mentette meg Lippi csapatát. Ez a siker azonban még mindig kevés volt ahhoz, hogy a negyedik helyre előrelépjen a gárda, hiszen a Chievo az eddig még nyeretlen, ennek megfelelően sereghajtó Como ellen biztosan begyűjtötte a pontokat. Az Atalanta gyorsan megszerzett, kétgólos előnyt herdált el az Empoli ellen. A Reggina a Piacenza ugyan hátrányba került, fordítani tudott.

Az Inter parmai vendégjátéka után kiderülhet: melyik csapat várhatja a jövő évet a tabella élén.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!