Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Ki megy, honnan és hová?

2002.12.23. 15:34
A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) mindenható urai új átigazolási rendszert vezettek be. Ennek értelmében a csapatok, a nyári holt idény mellett még egyszer, kizárólag januárban vásárolhatnak játékost másik klubtól. Azaz bő egy hét múlva elindulhat ismét a nagy játékos keringő. De elindul-e?
A FIFA-nál úgy vélik, az már minden szövetségnek a maga szíve-joga, hogy mikor iktatják be, az újonnan kapott négyhetes átigazolási időszakot. Azonban a négy európai vezető bajnokságban (angol, olasz, spanyol, német) úgy gondolják, a frissiben kapott vásárlási lehetőség nem fogja nagyban befolyásolni a csapatok kereteit.

Mire készül a Barcelona?

De kiket is érinthet ez a frissiben jött lehetőség. Ha hinni lehet a nyugat európai bulvárlapoknak, a legjelentősebb bevásárlásra a BL-ben remeklő, hazája bajnokságában azonban vegetáló Barcelona készül. A katalánok kívánságlistáján szerepel többek között a cseh Rosicky a Dortmundból, a norvég Riise a Liverpoolból, a dán Tomason a Milanból és a csapat egykori játékosa, a már 37. évében járó brazil Romario is.

Az "ősi ellenség" Real Madrid háza táján a román Chivu (Ajax) és az argentin Milito (Independiente) érkezéséről hallani. Olaszországban jóval kisebb mozgás várható. A legnevesebb távozó - ha nem is a télen, de nyáron minden bizonnyal - az argentin Batiatuta, aki elhagyja az AS Romát.

Elber ultimátuma

A válogatottól már visszavonult "Batigól" Anglia felé tekintget, ahonnan a legkitartóbban a sereghajtó West Ham United érdeklődik iránta. Komoly "bevásárláson" egyik nagy csapat sem gondolkozik, valamennyi klubvezető úgy véli, a jelenlegi keretek elég erősek az évad elején kitűzött célok eléréséhez.

Németországban a válogatott Böhma minden jel szerint a Schalké-ból a Leverkusenhez szerződik, míg a milliomos Bayern az argentin Demichelisben (River Plate) és a vb-n berobbant Kloséban (Kaiserslautern) látja az erősödés lehetőségét. Ennek fényében nem is meglepő, hogy a brazil Elber már meg is kapta a maga ultimátumát, miszerint ha nem szedi össze magát, nem kell kitöltenie 2004-ig érvényes szerződését.

Batistuta érkezhet

Angliában Batistuta érkezésén kívül csak országon belüli vásárlások várhatóak. A Manchester Kevin Phillipset szeretné a Sunderlandtól, a West Ham pedig a veterán Les Ferdinandot a Tottenhamből. A legnagyobb meglepetés, hogy a Tottenham szemet vetett a Leeds ügyeletes botrányhősére, Lee Bowyer-re.

Amíg azonban ezek a tranzakciók beindulnak, addig mi "idegeskedhetünk", vajon a Kispestnek sikerül e "erősítenie" Forraival, Hunglerral vagy éppen Erőssel. . .