Móric
14 °C
17 °C

Moreno kibékülhet Trapattonival

2002.12.24. 00:06
A vb óta nem telik egy úgy egyetlen hónap sem, hogy a botrányos ítéleteiről elhíresült ecuadori játékvezetőről, Byron Morenóról ne jelennének meg hírek. Most az a legújabb, hogy egy olaszországi tévéműsorban 15 ezer euróért lép fel, énekel, táncol és a szövetségi kapitánnyal, Giovanni Trapattonival is találkozik, aki kis híján szívinfarktust kapott az ítéletei miatt.
A történet ismert: Moreno téves ítéleteivel nagyban hozzájárult ahhoz, hogy Olaszország válogatottja a Koreai Köztársaság együttesével szemben alulmaradt a labdarúgó-világbajnokság nyolcaddöntőjében.

A FIFA már korábban lemondott róla

A hírhedt bíróról precedens értékű ítéletet mondott a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) november 8-án lemondott további szolgálatairól, jóllehet Moreno előtt jó néhány év még állt volna, hiszen alig van túl a harmincon. A játékvezető ezt követően bejelentette visszavonulását, majd felmentéséért folyamodott és olyan dokumentumokat küldött a nemzetközi szövetségnek, amelyek ártatlanságát bizonyítják.

Moreno először a vb nyolcaddöntőjében hívta fel magára a figyelmet, amikor a Dél-Korea-Olaszország mérkőzésen tévesen érvénytelenítette les miatt Tommasinak a hosszabbításban szerzett találatát, ami az európaiak továbbjutását jelentette volna, majd nem sokkal később - indokolatlanul - kiállította Francesco Tottit. Végül 2-1-gyel a vendéglátók kerültek a negyeddöntőbe.

Hazájában húszmeccses eltiltást kapott

A japán Sukan Bunsu című lap három hónapja arról írt, hogy Moreno nem sokkal a vb után vett magának egy méregdrága Chevrolet gépkocsit, luxuskörülmények között vakációzott, s visszafizette minden adósságát.

A botrányhős szeptember elején a 103. percig, a hazaiak győztes góljáig vezette az Universitaria-Barcelona bajnoki találkozót hazájában, pedig előtte csak 6 perces hosszabbítást jelzett. Az ecuadori szövetség ezért 20 mérkőzésre eltiltotta.

A felesége győzte meg Morenót

A RAI ezek után mindent követ megmozgatott, hogy Morenót vendégül lássák, hiszen nem akármilyen nézettséggel kecsegtet a műsor. A RAI menedzsere szerint énekelni és táncolni fog a show-műsorban, s találkozik Trapattonival is. Mindezért 15 ezer eurót kap.

Moreno egyébként eredetileg nem akarta elvállalni a felkérést, de végül feleségére hallgatva pozitív választ adott. A sajtó úgy tudja, egyébként azért utazik majd Olaszországba, hogy szerződést írjon alá a Diadora sportszergyártó céggel. A nagy érdeklődéssel várt műsorra január kilencedikén kerül sor.