Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Eto'o keményen lerúgta rasszista ellenfelét

2002.12.27. 15:06
Motta állítólag "koszos néger majomnak" nevezte Eto'o-t, aki viszont olyan durván felrugta a barcelonai középpályást, hogy négy meccsre eltiltották.
A Spanyol Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága súlyos, négy-négy mérkőzésre szóló eltiltást szabott ki Denilsonra (Real Betis) és Samuel Eto'o-ra (Real Mallorca).

Eto'o az FC Barcelonával szemben 4-0-ra elveszített találkozó 31. percében vágta fel rendkívül durván Thiago Mottát. Konkrétan hátulról futtából vágta fel az éppen labdát vezető középpályást, úgy, hogy közben köze nem volt a labdához. Jogos kiállításával csökkent kilenc játékosra a hazai együttes, mert nyolc perccel korábban Alvaro Novo is piros lapot kapott.

"Koszos néger majomnak nevezett"

Eto'o bocsánatot kért a Mallorca szurkolóitól, amiért durvasága miatt emberhátrányba került a csapat, viselkedését ugynakkor Motta rasszista provokációjával magyarázta. - "Koszos néger majomnak nevezett, erre elvesztettem a fejem" - nyilatkozta a 21 éves csatár. - "A köd elöntötte az agyamat és úgy viselkedtem, mint egy gyerek, pedig tudom, hogy szándékosan heccelt. Nagyon sajnálom a történteket, megérdemlem a büntetést. Elnézést kérek a szurkolóinktól. Remélem, ezt egyszer talán Motta is megteszi".

A kameruni csatár három éve szerepel a Real Mallorcában, és eddig négyszer kellett idő előtt elhagynia a játékteret. Legutóbb június 19-én szintén négy meccses büntetést szabtak ki rá, mert április 13-án lefejelte az FC Valenciát erősítő Miguel Angel Angulót. Az FC Barcelona 4-0-ra nyert Mallorcán, Eto,o mellett csapattársát, Alvaro Novót is kiállította a játékvezető.