Emőke
-4 °C
9 °C

Lemondott a Lazio elnöke

2003.01.04. 17:07
A hitelezők hónapok óta tartó erős nyomására lemondott Sergio Cragnotti, a komoly pénzügyi nehézségekkel küszködő, a bajnokságban azonban remeklő Lazio labdarúgóklub elnöke. Utóda egy bankkonzorciumot képviselő ügyvéd lett.
Az elsőszámú irányító tulajdonában lévő élelmiszeripari konszern, a 687.4 millió eurós adósságot felhalmozó Cirio fizetésképtelenné vált, a római egyesület pedig nyár óta már 192.9 millióval tartozik játékosainak és alkalmazottjainak. Ez a tény azért is különös, mert Verón, Nedved és Nesta eladása után jelentős összeghez jutott az egyesület, de a gondokat egyáltalán nem tudta ez a pénz orvosolni.

Mancini az érdemeire emlékszik

Utódja az egyik bankkonzorciumot képviselő Ugo Longo lett, az ügyvéd első feladataként az elmaradt bérek kifizetését és a Lazio eladásának előkészítését nevezte meg.

- Sajnálom Cragnottit, mindig a javunkat szolgálta. Nem szabad elfelejtenünk neki az 1999-es KEK- és a 2000-es bajnoki győzelmet - mondta Roberto Mancini vezetőedző.

Stankovic és Stam a legkelendőbb

Valószínűsíthető, hogy a klub a közeljövőben kénytelen lesz megválni több klasszisától: a jugoszláv Dejan Stankovicért és a holland Jaap Stamért már több elitklub is bejelentkezett.

Korábban szóba került, hogy Moamer el-Kadhafi líbiai államfő fia, Al-Szadi megvásárolja az őszi idény után 3. helyezett együttest, de a hatalmas veszteség miatt elállt az üzlettől, s később más érdeklődő sem akadt.