Valér
4 °C
8 °C

Fát ültetett a lánya sírjára a Bayern klasszisa

2003.01.07. 13:49
A német sajtót továbbra is foglalkoztatja a Bayern München ghánai sztárjának, Sammy Kuffour kislányának halála. A 15 hónapos Godiva pénteken fulladt vízbe, kedden temették el.
A Bayern Münchennel 2001-ben Bajnokok Ligája győztes Sammy Kuffourt sajnálja egész Németország. A több mint ötven BL-meccsen szereplő védő, aki a tavalyi Világkupán győztes gólt fejelt a hosszabbításban, a karácsonyi ünnepekre visszatérhetett hazájába. Accrai villájában pihent, mígnem január másodikán este visszaindult Münchenbe.

Az asszony épp a kocsijába pakolt

Felesége, Franciska úgy tervezte, hogy még egy rokonlátogatás után repül a férje után. Épp a kocsijába pakolt be, amikor a kislánya eltűnt a szeme elől, de későn vette észre, hogy a 31 fokos hőségben a medence felé vette az útirányt. Godiva figyelmét feltehetően a medencében lebegő luftballonok kötötték le, beleesett, és megfulladt.

Nyugtató injekciókat kapott a feleség

A Bayern vezetősége természetesen azonnal elengedte a játékost vissza hazájába, és kedden már el is temették a tizenöt hónapos kislányt. Kuffour a Bild érdeklődésére elmondta, hogy egy egyéves fát ültet a lánya sírjára, ezzel emlékezik a tragédiára. Nem tagadta, hogy a feleségét igen megviselte a baleset - nyugtató injekciókat kapott -, épp ezért a rokonai elkísérik őket Münchenbe.