Etelka, Aletta
3 °C
4 °C

Romarió továbbra sem kell a válogatottba

2003.01.09. 14:37
Scolari után Parreira, a frissen kinevezett brazil szövetségi kapitány is elismerően beszélt Romarióról, de ő is inkább a fiatalabbaknak szavaz bizalmat. Az 1994-ben az Év játékosának választott játékos ennek ellenére nem adja fel.
Carlos Alberto Parreira, a brazil labdarúgó-válogatott szerdán kinevezett szövetségi kapitánya kizárta annak a lehetőségét, hogy a veterán Romariót meghívja a csapatába.

Minden elismerésem Romárióé, elévülhetetlen érdemei vannak az 1994-es világbajnokság megnyeésében, de a következő vb idején már 40 éves lesz - mondta a szakvezető. - Szeretnék inkább kipróbálni néhány fiatal, tehetséges játékost. Romario zseniális futballista, de már nem mai gyerek.

A klasszis ennek ellenére arról álmodik, hogy újra pályára léphet a nemzeti tizenegyben:

Még hosszú ideig szeretnék játszani, és amíg nem hagyom abba, addig reménykedem, hogy meghívnak. Persze az is előfordulhat, hogy csak a búcsúmeccsemre.

A 37 éves csillag a legutóbbi két világbajnoki keretből már kimaradt, noha a selejtezőkön még szerephez jutott, sőt gólokat is szerzett. Az 1994-ben az Év játékosának választott csatár még nem tudja, hol folytatja a pályafutását. Kérői között emlegetik a Vasco da Gamát és a Fluminensét, de állítólag olasz, francia és közel-keleti klubok is érdeklődnek iránta.