Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Közép-Európai bajnokság alakul

2003.01.10. 13:27
Az Európai Labdarúgó Szövetségnek nincs elvi kifogása az a közép-európai régiós liga gondolatával szemben, de ahhoz, hogy az elképzelés megvalósuljon, együtt kell működni velünk - mondta az UEFA elnöke, Lennart Johansson
Az UFA médiavállalkozás fővédnökségét és támogatását élvező leendő "határok nélküli" bajnokságban a Nemzeti Sport tudósítása szerint nyolc ország (Ausztria, Bosznia-Hercegovina, Csehország, Horvátország, Jugoszlávia, Magyarország, Szlovákia és Szlovénia) 24 csapata játszana egymás ellen. Az új mérkőzéssorozaton meghívás alapján lehetne részt venni, a meccseket minden tavasszal, az UEFA-val egyeztetett versenynaptár szerint bonyolítanák le.

Az ötletgazdák reményei szerint a közép-európai liga hatékonyan segítené a térség csapatainak felzárkózását a kontinens élvonalához mind a szakmai színvonalat, mind pedig a pénzügyi hátteret illetően.

A zágrábi sportlap, a Sportske Novosti már azt is tudni vélte, hogy Magyarországról a Ferencváros, az Újpest és az MTK kap(na) majd meghívót a szervezőktől.

"A futball nagyhatalmaitól elmaradt kis és közepes országok labdarúgásának fejlődése fontos a számunkra. Tudjuk, pénzügyi gondjaik vannak és azért tárgyalunk, hogy segítsünk" - nyilatkozott Johansson, aki négy fős küldöttség élén érkezett a horvát fővárosba és a vendéglátók mellett találkozik még Azerbajdzsán, Albánia, Grúzia, Moldova, Macedónia, valamint Bosznia-Hercegovina labdarúgó szövetségének elnökével is.