Timót, Xénia
-4 °C
2 °C

A Debrecen jutott elsőként a teremfoci döntőjébe

2003.01.11. 20:02
Szombaton a nyíregyházi Bujtosi -sportcsarnokban elkezdődött a Borsodi teremlabdarúgó-bajnokság. Az élvonal tizenkét csapata mellett a másodosztályú bajnokság őszi idényének legjobb együttesei szálltak harcba. A győzelmet végül a Debrecen csapata szerezte meg, míg kiderült: a Vasasnak a teremben sem megy.
Az első csoport első találkozóján a másodosztályú Balasagyarmat kétszer is vezetni tudott a négyes legnagyobb esélyesének kikiáltott Debrecen ellen, ám a második félidőben kijött az osztálykülönbség és végül a Loki négy góllal nyert.

Eredmény:
Balassagyarmat - Debrecen 2-6
Gólszerzők: Szekeres (2), Sándor T., Andorka, Böőr, Sumudica ill. Havrán, Szalánszki

A második találkozón a két évvel ezelőtti terembajnok, a jelenleg a létéért küzdő Vasas az élvonalban kieső helyen tanyázó Békéscsabával játszott. Illetve játszott volna, de az angyalföldiek képesek voltak úgy letudni a közel 25 perces játékidőt, hogy semmi veszélyt nem jelentettek a csabai kapura. Így nem is volt meglepő, a Békéscsaba viszonylag könnyed győzelme.

Eredmény:
Vasas - Békéscsaba 0-3
Gólszerzők: Miculescu, Vincze Z. (2)

A folytatás méltó volt a "hagyományokhoz", hiszen a Debrecen ismét könnyed négygólos győzelmet aratott alacsonyabb osztályú riválisa ellen, míg a Vasasnak továbbra sem volt értékelhető kapura lövése. Említést érdemel Sándor Tamás és Bajzát szépségdíjas találata.

Eredmény:
Debrecen - Vasas 4-0
Gólszerzők: Sándor Tamás, Bajzát, Andorka, Kolbe

Békéscsaba és a Balassagyarmat összecsapásának nem kis tétje, volt, mint hogy ki játssza a döntőt a Debrecennel. A csabaiak szerezték meg a vezetést a nap első büntetőjével, majd Havrán megpattant szabadrúgása az egyenlítést jelentette. Cseke egy szép támadás végén ismét a Békéscsabát juttatta előnyhöz, és a hátralévő időben az ellenfélnek már nem sikerült egyenlítenie, ami azt jelentette, hogy az első osztályú csapatok játsszák a döntőt.

Eredmény:
Békéscsaba - Balassagyarmat 2-1
Gólszerzők: Miculescu, Cseke ill. Havrán

A harmadik helyért vívott találkozón két csalódott csapat találkozott. A meccs legfontosabb kérdése az volt, sikerül-e a Vasasnak rúgott gól nélkül kiesnie. Nos ez nem sikerült, mert a második játékrészben Hámori értékesített egy ziccert, ám ennek ellenére - a nap talán leggyengébb meccsén - kikapott az angyalföldi együttes.

Eredmény:
Balassagyarmat - Vasas 2-1
Gólszerzők: Ivitz, Havrán ill. Hámori

Másfél perc sem telt el, és Udvari ballábas lövése nyomán vezetet a Békéscsaba. Ez talán Bajzátot viselte meg a legjobban, aki ismét bizonyította, hogy futballtudásával nem, de az idegrendszerével és szellemi képességével komolyabb bajok vannak. . . Meglepetésre belépője után őt és a felrúgott Udvardit is kiállították.

A második félidőből három perc telte el, amikor Dombi egy falról visszapattanó labdát sípcsonttal lőtt a kapuba. A folytatásban a Debrecen hozta a nagypályán látott formáját, azaz rúgtak mindenbe ami mozgott a pályán. . . A végén a csabaiak teljesen kitámadtak, ennek eredményeként az utolsó pillanatokban Kolbe goljával a debreceniek bebiztosították továbbjutásuket a február 2-ai döntőre.

Eredmény:
Debrecen - Békéscsaba 2-1
Dombi, Kolbe ill. Udvardi

Eredmények:
Balassagyarmat - Debrecen 2-6
Vasas - Békéscsaba 0-3
Debrecen - Vasas 4-0
Békéscsaba - Balassagyarmat 2-1
Balassagyarmat - Vasas 2-1
Debrecen - Békéscsaba 2-1

A csoport végeredménye:
1. Debrecen 9 pont
2. Békéscsaba 6 pont
3. Balassagyarmat 3 pont
4. Vasas 0 pont

Február2