Antal, Antónia
-7 °C
-2 °C

A Bayernre fogad a többség

2003.01.13. 13:38
A Bundesliga tavaszi idénye január 25-én kezdődik, de a játékosok már most sejtik ki lesz a bajnok és kik kényszerülnek egy osztállyal lejjebb. Legalábbis a Kicker felmérése szerint.
A Kicker című német szaklap megszavaztatta a német labdarúgó bajnokság 242 játékosát, véleményük szerint ki lesz idén a bajnok és kik lesznek a kiesők.

Hatalmas Bayern fölény

A labdarúgók "félidei" jóslata szerint a jelenlegi éllovas Bayern München nyeri a Bundesligát, a kiesők pedig a jelenleg is a kritikus helyzetben lévő Hannover 96, 1. FC Kaiserslautern, Energie Cottbus trió tagjai lesznek. Kahnnék fölényét mutatja, hogy a megkérdezettek 89 százaléka válaszolta azt, hogy a bajorok győznek, míg üldözőjükre, a címvédő Borussia Dortmundra csupán 7.4 százalék voksolt.

A pontvadászat főszereplőinek több mint háromnegyede (76.3 százalék) úgy véli: a sereghajtó Energie Cottbus - Lőw Zsolt klubja - a szezon végén mindenképpen búcsúzik az élvonaltól, de a 17. Kaiserslautern (48.4) és a 16. Hannover 96 (44.9) kiesését is sokan prognosztizálják.

Lisztesék a meglepetés

A felmérésből az is kiderül, hogy a futballisták számára a Kaiserslautern és az előző bajnokságban ezüstérmes Bayer Leverkusen okozta az őszi szezon a legnagyobb csalódását, míg a VfB Stuttgart és a Lisztest Krisztiánt is foglalkoztató Werder Bremen teljesítménye kellemes meglepetésként érte őket.