Zsuzsanna
-3 °C
3 °C
Jégkorong
Percről Percre

Kiszorult a csapatból a Bayern gyászoló sztárja

2003.01.14. 13:27
14 hónaposan vízbe fulladt lánya után csapatbeli helyét veszítette el a ghánai, a két évvel ezelőtti Világkupán győztes gólt szerző Sammy Kuffour.
Ennél rosszabbul nem is kezdődhetett volna a 2003-as év a Bayern München ghánai védője, Sammy Kuffour számára. Miután január másodikán visszatért klubjához, másnap fogadta a szörnyű hír: kislánya vízbe fulladt accrai villájuk medencéjében. Kuffour - emlékezésképpen - fát ültetett a múlt hét kedden eltemetett lánya, Godiva sírjára, akkor azonban még nem sejthette, hogy nem jut számára hely a Bayernben.

A gyakorlatok között rendszeresen visszavonul Kuffour

A január 25-i bajnoki nyitányra készülődő listavezetőnél ugyanis Kuffour valószínűleg még kispadra sem kerülhet, hiszen a horvát Niko Kovac és a német Thomas Linke is ugyanazon a poszton várja a bevetést, ahol a gyászoló bekk játszik. Mindketten válogatottak, és jelenleg kétségkívül mindketten jobb lelkiállapotban, ebből adódóan formában vannak, mint a ghánai játékos.

A szakvezető, Ottmar Hitzfeld is úgy véli, hogy pillanatnyilag jobb pihentetni a hatvan BL-meccsen szereplő huszonhét éves játékost, hiszen két gyakorlat között rendszeresen visszavonul, és csak testben van ott a többiekkel.

Kovac: jobb békén hagyni őt

A horvát riválisa, Kovac szerint jobb békén hagyni őt, úgysem tudnak neki segíteni a fájdalmában. Mindenesetre a német lapok szinte biztosra veszik, hogy nem lesz ott a kezdőben a futballista.