Valér
2 °C
8 °C

Elszegényedett focistáknak közvetítünk

2003.01.15. 13:19
A Ferencváros egykori játékosa, Pinte Attila a FIFÁ-n keresztül igyekszik behajtani a görög Panioniosz által felhalmozott több tízmilliós tartozást.
Pinte Attila döntő érdemeket szerzett a Fradi legutóbbi, két évvel ezelőtti bajnoki címéből, fontos gólokat lőtt, a szaksajtó osztályzatai szerint is a legjobbak közé tartozott. A tavalyi szezonban már gyengébben teljesített, nem véletlenül adta el a nyáron klubja.

Pinte nem hagyta, hogy rajta spóroljanak

Pinte a görög Panioniosz ajánlatát fogadta el, és a szlovák középpályás beilleszkedése gyorsan ment. Jól játszott, a csapat novemberben még az első helyen állt.

Decemberben azonban Pinte kétéves szerződését teljesen váratlanul egyévesre akarták módosíttatni, ezzel egyidejűleg a járandóságát - pénzhiányra hivatkozva - harminc százalékkal csökkenteni. Pinte nem ment bele, hogy elsődlegesen rajta spóroljanak, de azóta még a görögök decemberi elképzelésének megfelelő hetven százalékos bérét sem kapta meg. Pinte ezért - más megoldást nem látva - a FIFÁ-hoz fordult.

Szegényebb vagyok, mint amikor futballozni kezdtem

Mint ahogy az Index a múlt héten megírta, Bukrán Gábor is ezt az utat választotta, és Pinte ennek apropóján tőlünk kért segítségét, hogy felvehesse kapcsolatot a Salzburgot perlő egykori magyar válogatottal.

Érdeklődésünkre elmondta: több tízmillió forintnak megfelelő összeggel tartoznak neki, amit semmiképpen nem szeretne veszni hagyni. Az utóbbi hónapokban csak az alapfizetését kapta meg, amiből éppen csak képes volt eltartani a családját. "Nem látok más megoldást arra, hogy pénzhez jussak csak azt, ha a FIFA arra kötelezi a Panionioszt, hogy fizesse ki a béremet" - hangsúlyozta.

Pinte: Megbántam, hogy Görögországba szerződtem

"Haza kellett térnem a szlovákiai Somorjára, hiszen 850 euró kevés volt ahhoz, hogy megéljek Athénben. Szegényebben éltem, mint 18 évesen Dunaszerdahelyen, még mosóporra sem nagyon volt pénzünk" - magyarázta. "Nagyon megbántam, hogy Görögországba mentem" - összegzett.

A kispesti szerződtetéséről szóló hiresztelésekkel kapcsolatban elmondta: nem valószínű, hogy a kieső helyen álló patinás egyesület alkalmazásába kerül. "Van egy csapat Szlovákiában is, amelyik érdeklődik utánam, de várhatóan nem náluk fogok játszani."

A Fradinak is tartoznak

Pinte esete egyébként a Ferencváros számára is intő jel lehet, hiszen a játékos árának eddig csupán a felét fizették ki.