Zelma, Rajmund
-4 °C
3 °C

Az Inter a San Siro-t és Portillot akarja

2003.01.17. 18:13
A milánói kék-fekete egyesület vezetése nagy "bevásárlásra" készül. Szeretnék megvenni a milánói San Siro stadiont, valamint a megsérült argentin Crespo helyére a Real Madrid fiatal csillagát, Portillot. Az egyiket örökre, a másikat félévre.
Massimo Moratti, az olasz Internazionale labdarúgócsapatának elnöke kijelentette: szeretné megvásárolni a milánói San Siro, vagy más néven Giuseppe Meazza-stadiont. Az elnök azért döntött így, mert a létesítmény jelenleg a városi önkormányzat tulajdonában van, így az Inter - és a társbérlő AC Milan - nem végeztetheti el a szerintük szükséges karbantartási munkákat.

Ez egyre nagyobb problémákat jelent, mert a gyepszőnyeg gyenge minősége miatt mind több játékos panaszkodik. A Corriere della Serra úgy tudja, hogy a város hajlandó eladni a híres stadiont, feltéve, ha meg tudnak egyezni az árról.

Ugyancsak a kék-feketékkel kapcsolatos a hír, miszerint Javier Portillo, a Real Madrid labdarúgója az Internazionale együtteséhez szerződik, s a sérült argentin Hernán Crespo helyén játszik majd. Az egyik olasz tévécsatorna úgy tudja, hogy a milánói klub irányítói már több alkalommal tárgyaltak a spanyolokkal a leigazolásáról. A fiatal csatár az idény végéig kölcsönben szerepelne.

Az Internazionale azért akarja megszerezni, mert Crespo vasárnap, a Modena elleni 2-0-ra megnyert bajnoki mérkőzésen combizomszakadást szenvedett, s várhatóan csap áprilisban térhet vissza. Portillo mellett Crespo honfitársa, a Romából kiszoruló argentin Batistuta is a kiszemeltek között van. Az Inter vezetősége valószínűleg napokon belül dönt majd.