Auguszta
-4 °C
2 °C

Gera 2005-ig hosszabbított a Fradival

2003.01.20. 14:29
Gera Zoltán 2005 június 30-ig meghosszabbította szerződését a Ferencvárossal - jelentették be hétfőn délben a Fotex székházban tartott sajtótájékoztatón az FTC vezetői.
A válogatott játékos - több külföldi klub szerződésajánlatát is visszautasítva - úgy döntött, hogy további két és fél évig a Fradiban marad, azaz 2005. június 30-ig szóló szerződést írt alá a klubbal.

Gera a sajtótájékoztatón úgy értékelt: "Elsődlegesen az döntött a Fradi mellett, hogy nagyon jól érzem itt magam, a Ferencvárosban rengeteget fejlődtem, itt lettem elismert játékos. Garami József személyében egy kiváló szakemberrel dolgozhatok együtt, elsősorban ő jelenthet garanciát a tovább fejlődésemre".

Gera: Saját döntésem volt

A válogatott játékos elmondta: rengeteg emberrel beszélgetett, akik arra biztatták, hogy maradjon a Fradiban, de természetesen olyanok is voltak, akik a külföldi szerződés mellett érveltek. Sok tanácsot kapott, de senki sem befolyásolta az elhatározásában, a döntését a saját maga hozta. Cáfolta azokat a korábban megjelent sajtóhíreket is, melyek szerint Németh Sándornak, a HIT-gyülekezet vezetőjének szava döntőtt volna elhatározásában.

"Anyagilag sokkal jobban jártam volna, ha külföldre szerződöm, de a Fradiban most nagyon pozitív folyamatok indultak el, melyeknek én is szeretnék részese lenni" - folytatta - "Nagyon sokat számított a szurkolók szeretete, számtalan levelet kaptam, melyben azt kérték a drukkerek, hogy maradjak a Fradiban. A pénz fontos, de nem a legfontosabb. Biztos vagyok benne, hogy jól döntöttem a szerződésem meghosszabbításával. Nagyon jól esett, hogy végig éreztem, hogy a Ferencváros minden tőle telhetőt megtesz a megtartásomért.

Szeiler: Mindenki így járt a legjobban

Szeiler József a Ferencváros ügyvezető igazgatója elmondta: a Ferencváros továbbra is szeretné megtartani értékeit, tudatos erősítés folyik, mely jól látható az elmúlt egy év igazolásaiból is és ezért tárgyalt többször is Gerával. A játékosnak egyáltalán nem voltak teljesíthetetlen anyagi igényei, ám a Ferencváros jelenleg még képtelen versenyezni az európai sztárcsapatokkal.

Azonban Gera is belátta, hogy fejlődése érdekében, most még jobb ha marad. A Fradi pedig, egy sikeresebb nemzetközi szereplés után, jóval előnyösebb kondíciókkal adhatja el jelenlegi legnagyobb sztárját.