Zelma, Rajmund
6 °C
11 °C

Előbb klubot, majd kispadot vásárolt

2003.01.22. 15:29
Dimitri Piterman, ukrán származású amerikai milliomos megvásárolta a spanyol Racing Santandert, pár nappal később pedig leszerződtette önmagát vezetőedzőnek.
A harminckilenc éves amerikai milliárdos, Dimitri Piterman egy héttel ezelőtt vásárolta meg az anyagi gondokkal küzdő első osztályú spanyol klub, a Racing Santander részvényeinek 25 százalékát. A hétvégi Betis elleni hazai vereség után - a kilencvenedik percben lőtt gólt Joaquin - döntött úgy, hogy az eddigi edzővel, Manuel Preciadóval nem garantált a bennmaradás. (A Betis amúgy az ötödik és mindössze két pontnyira van lemaradva a harmadik helyezett Valenciától.)

A Palamosnál szerzett ismereteket az egykori távolugró

Dimitri Piterman
Piterman náhány napos tépelődés után úgy ítélte meg, hogy ő maga jeleheti a legszerencsésebb megoldást a kispadra. Délelőtt már Chuchi Gomez Cos pályaedzővel együtt tréninget tartott a bajnokság tizenhatodik helyén álló együttesnek.

Az ukrán származású, de már amerikai színekben válogatott távolugró számára nem először alkalmazza saját magát, korábban a CF Palamosnak is tulajdonosa, klubvezetője és edzője volt egyszemélyben , közreműködésével a legrégebbi katalán csapat feljutott a harmadik osztályba.

A Bajnokok Ligája a cél

- Az a célom, hogy a Racingból egy olyan együttest csináljak, mint a Deportivo La Coruna. Spanyolországban és a Bajnokok Ligájában is az első helyért akarunk harcolni - jelentette ki Piterman.