Ágnes
2 °C
11 °C

Szívnak a játékvezetők

2003.01.23. 11:21
Franciaországban leütik, Olaszországban eltíltják a játékvezetőket, Spanyolországban viszont pisztolyukat kapják elő egy-egy vitatott bírói döntés után.
Féléves felfüggesztett börtönbüntetést kapott egy tizennyolc éves francia játékos, aki kiállítása után annyira kiborult, hogy kiütötte a a játékvezetőt. A fiatal labdarúgó ütése olyan precízen sikerült, hogy a bírót törött állkapoccsal szállították korházba. A példátlan eset után a szövetség gyors - és a francia futball történetében eddig páratlanul súlyos - ítéletet hozott.

Olaszországban viszont legnagyobb klubok másztak rá játékvezeőkre. A Perugiában idei legsúlyosabb vereségét elszenvedő Inter, valamint az Atalanta ellen vesztő Roma vezetői is úgy vélik, a játékvezetői ítéletek döntően befolyásolták a végeredményt. A milánói kék-feketék szerint a hazaiak jogtalan tizenegyessel és egy kézzel ütött góllal szereztek kétgólos előnyt, míg a fővárosiak ki egyik játékosuk és edzőjük kiállítását tartják jogtalannak.

Az olasz Játékvezetői Bizottság nem is ment el szó nélkül a két eset mellett, így a két játékvezetőt hetekre, de legalább négy fordulóra el is tilthatják.

A madridi Bernabeuban is egy játékvezetői ítélet kapcsán kirobbant vita vett ijesztő fordulatot. A Real Madrid - Atletico Madrid bajnoki összecsapás 12. percben a játékvezető egy durva szabálytalanság után leküldte a pályáról Helguerát, a házigazdák játékosát és ezután egy Atlético-szimpatizáns összeszólalkozott egy szolgálaton kívüli rendőrrel, akinek fegyvere a földre esett és elsült. Néhány szemtanú ezzel szemben azt állította, hogy a férfi pisztolyt akart rántani, de az kicsúszott a kezéből.

Bármelyik történet is az igaz, a Real Madrid komoly pénzbüntetésre számíthat, sőt, akár a Bernabeu-stadionból is száműzhetik Raulékat.